Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul videoclip al piesei River lansată de Joni Mitchell în 1971, lansat

https://www.vulture.com/
joni mitchell

Cântăreaţa şi compozitoarea folk Joni Mitchell este personaj animat în primul videoclip al piesei sale „River” din 1971 lansat cu ocazia Crăciunului, potrivit news.ro.

Videoclipul a fost regizat de Matvey Rezanov de la Skazka Studios.

În ciuda versurilor care fac trimitere la Crăciun, „River” - inclus pe albumul „Blue” - nu a fost resuscitat aşa cum ar fi fost aşteptat în perioada sărbătorilor, nici măcar în anii de după lansare.

A beneficiat însă de mai multe versiuni în interpretarea unora ca Sarah McLachlan, Aimee Mann, James Taylor, Linda Ronstadt, Pentatonix, Cee Lo, Cat Power, Rufus Wainwright, Idina Menzel, Ben Platt, Herbie Hancock, Tracey Thorn, Heart, Beth Orton, Rita Wilson, 98 Degrees, distribuţia serialelor „Glee” şi „Nashville” şi a lui Brandi Carlile, care a susţinut concerte cu piesele de pe albumul „Blue”.

Citește și: CJUE arată cum poate deveni dreptul UE SUPERIOR dreptului intern național...

„«River» exprimă regretul de la finalul unei relaţii, dar vorbeşte şi despre singurătatea în perioada Crăciunului”, a explicat Mitchell într-un comunicat ce a anunţat lansarea videoclipului. „Este un cântec de Crăciun pentru oamenii care sunt singuri de Crăciun! Avem nevoie de un astfel de cântec”.

Cel mai recent, Mitchell a apărut public săptămâna trecută, la Kennedy Center Honors, şi va fi omagiată pe 29 ianuarie la 2022 MusiCares Person of the Year.

Roberta Joan „Joni” Mitchell şi-a început cariera în Saskatoon (Canada), iar în 1965 s-a mutat în Statele Unite. S-a stabilit în California şi a debutat discografic în 1968, cu „Song to a Seagull”. A lansat 19 albume de studio, cel mai recent fiind „Shine”, apărut în 2007. De 16 ori nominalizată la premiile Grammy, a câştigat opt trofee. În 1997, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

În 2015, a suferit un atac cerebral şi, potrivit unor declaraţii făcute anul trecut într-un interviu The Guardian, încă se reface.

Descrisă ca „Yang pentru Yin-ul lui Bob Dylan, egalizându-l în bogăţia şi profunzimea imaginaţiei”, Mitchell este una dintre cele mai importante cantautoare ale epocii sale.

Ea a scris poeme sonore în stil folk, personale, care explorează părţile întunecate ale vieţii şi iubirii. Între cele mai bune albume ale ei, şi cele mai cunoscute, se numără „Blue” (1971) şi „Ladies Of The Canyon” (1970).

După ce a suferit anevrismul, apariţiile ei au fost rare. În 2019, a fost prezentă la gala organizată la Music Center din Los Angeles cu ocazia celei de-a 75-a aniversări. Artişti ca Norah Jones, James Taylor şi Emmylou Harris au interpretat unele dintre cele mai cunoscute piese ale ei, iar Joni Mitchell a urcat pe scenă pentru a primi tortul aniversar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.