Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prințului William, vizită oficială în Israel, Iordania și în teritoriile palestiniene

evz.ro
printul william

Vizita Prințului William în Israel, Iordania și în teritoriile palestiniene este prima vizită oficială făcută de un membru al Casei regale britanice în zona care s-a aflat în trecut sub conducerea Marii Britanii, relatează AP, potrivit Mediafax.

Reprezentanții Palatului Kensington au ținut să menționeze că vizita, începută luni, nu este una politică. Totuși, prințul se va întâlni pe durata acestor zile cu liderii israelieni și palestinieni și va vizita Ierusalimul.

Pe durata vizitei, prințul s-a întâlnit de asemenea cu doi supraviețuitori ai Holocaustului, pe durata căruia șase milioane de evrei au fost uciși. De asemenea, acesta a vizitat și Yad Vashem, Memorialul Victimelor Holocaustului din Ierusalim.

Ducele de Cambridge a participat la o întâlnire cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu și cu soția acestuia, Sara, la reședința oficială. În urma acestei întâlniri, nicio parte nu a dat declarații, relatează BBC.

Marți, prințul s-a întâlnit și cu președintele Israelului, Reuven Rivlin, care i-a cerut lui William să îi ducă „un mesaj de pace” președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, pe care îl va întâlni pe durata călătoriei.

Citește și: Untold a primit distincţia Ambasador al turismului românesc. Brățările Untold și Neversea vor oferi reduceri sau facilități la peste 70 de obiective turistice

„Este momentul să găsim împreună o cale de a construi o relație bazată pe încredere”, a adăugat Rivlin. „Încrederea mutuală este primul pas în a înțelege că trebuie să terminăm această tragedie dintre noi, care durează de peste 120 de ani”. Ducele a declarat că și el speră să se instaureze pacea în regiune.

Timp de 30 de ani, între cele două Războaie Mondiale, Marea Britanie a avut control total asupra regiunii, fapt care a determinat începutul conflictului israelo-palestinian din prezent. Retragerea Marii Britanii din zonă în anul 1948 a dus la apariția Israelului și Iordaniei ca state. De atunci, Marea Britanie s-a alăturat Statelor Unite în încercarea de a media eforturile de pace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.