Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principalele institute economice din Germania şi-au revizuit semnificativ în scădere prognozele de creştere pentru 2021

digi24.ro
Germania

Principalele institute economice din Germania şi-au revizuit în scădere la 2,4%, de la 3,7% anterior, estimările privind ritmul de creştere înregistrat în acest an de cea mai mare economie a Europei, din cauza blocajelor apărute de-a lungul lanţurilor de aprovizionare, care au încetinit revenirea economiei germane din recesiunea provocată de pandemie, informează Reuters citând surse din apropierea acestui dosar.

Pe de altă parte, institutele economice şi-au îmbunătăţit prognozele de creştere pentru anul viitor, de la 3,9% până la 4,8%, iar pentru 2023 mizează pe un avans al economiei germane de 1,9%, susţin sursele citate de Reuters.

Cele patru institute economice (DIW, Ifo, IWH şi RWI) urmează să dea joi publicităţii noile lor estimări.

Dacă noile estimările ale institutelor se vor adeveri, un avans mai lent al economiei germane va afecta perspectivele de creştere pentru întreaga zonă euro. Până acum, Comisia Europeană s-a arătat optimistă cu privire la creşterea economiei zonei euro în 2021 şi a sugerat chiar că ar putea să îşi îmbunătăţească estimările pentru acest an, care momentan sunt de 4,8%, mai degrabă decât se le reducă. Noile prognoze de toamnă ale Executivului comunitar sunt programate a fi publicate la începutul lunii noiembrie.

Marţi, Fondul Monetar Internaţional şi-a revizuit şi el estimările privind creşterea economică a Germaniei în 2021, până la 3,1%, cu o jumătate de punct procentual mai puţin decât estima în luna iulie a acestui an.

Cele mai recente date statistice, publicate săptămâna trecută, arată că volumul exporturilor Germaniei a scăzut în luna august pentru prima dată în ultimele 15 luni, ca urmare a problemelor apărute de-a lungul lanţurilor de aprovizionare care afectează întreaga economie mondială, potrivit Agerpres.ro.

Datele oficiale cu privire la evoluţia economiei germane în trimestrul al treilea vor fi publicate în data de 29 octombrie. Tot la finele acestei luni ar urma să fi publicate şi noile prognoze de creştere ale Guvernului de la Berlin, care până acum estima un avans de 3,5% pentru acest an şi unul de 3,6% pentru anul următor.

Prognozele bianuale, care sunt utilizate de Guvernul de la Berlin la elaborarea propriilor sale previziuni economice, sunt elaborate de German Institute for Economic Research (DIW) din Berlin, Halle Institute for Economic Research (IWH), Ifo Institute din Munchen şi RWI-Leibniz Institute for Economic Research din Essen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.