Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principalul partid de opoziţie din Macedonia de Nord susţine convocarea cât mai rapidă a alegerilor anticipate

www.politico.eu
Macedonia de Nord

Principalul partid de opoziţie din Macedonia de Nord, VMRO-DPMNE, a cerut miercuri convocarea imediată de alegerilor anticipate, în urma anunţului demisiei premierului Zoran Zaev, relatează agenţia France Presse.

Decizia surpriză a lui Zaev, anunţată duminică seară, a fost urmarea eşecului partidului său SDSM (de stânga) în alegerile municipale desfăşurate în 31 octombrie.

Zoran Zaev, a cărui demisie trebuie să fie confirmată de parlament, urmează să îşi facă public calendarul plecării sale de la conducerea guvernului.

În absenţa unui succesor clar şi în confuzia creată prin anunţul lui Zaev, opoziţia insistă pe legislative anticipate.

''Nu există o altă opţiune decât alegeri imediate, avem nevoie de un guvern stabil'', a declarat liderul VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, într-o conferinţă de presă.

Devenit premier în 2017, Zoran Zaev a pus capăt unei perioade de zece ani la putere a lui Nikola Gruevski (VMRO-DPMNE), implicat într-un scandal de corupţie, potrivit Agerpres.ro.

În 2018, el a încheiat cu Atena un acord care a reglementat diferendul cu Grecia referitor la numele 'Macedonia' şi prin care numele oficial al ţării cu capitala la Skopje a devenit 'Macedonia de Nord'.

Încheierea acestui acord ar trebui în principiu să deschidă calea către lansarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

Coaliţia guvernamentală, dominată de SDSM şi susţinută de principalul partid al comunităţii albaneze, dispune de o majoritate fragilă în parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.