Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principalul partid de opoziţie din Taiwan efectuează o vizită în China, în pofida recentei escaladări a tensiunilor

China Taiwan

Principalul partid de opoziţie din Taiwan a trimis miercuri o delegaţie în China, în pofida tensiunilor provocate de manevrele militare fără precedent ale armatei chineze în regiune, relatează DPA.

Delegaţia condusă de Andrew Hsia, vicepreşedinte al Partidului Naţionalist Chinez sau Kuomintang (KMT), a plecat miercuri în China, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Nancy Pelosi: 'De ce am ales să merg în Taiwan'

Potrivit KMT, deplasarea a fost una planificată de multă vreme, având drept obiectiv realizarea de contacte cu oameni de afaceri taiwanezi şi alţi conaţionali care trăiesc sau studiază în China, în principal în provincii de coastă din sud-est, precum Fujian şi Zhejiang, sau în Delta Fluviului Perlelor, în provincia Guangdong. Delegaţia nu are planificate întâlniri la Beijing.

În China, perioada impusă de carantină pentru delegaţia condusă de Hsia se încheie pe 21 august, aceasta urmând să se întoarcă în Taiwan pe 27 august.

Citește și: Video| Ambasadorul Chinei în Franța amenință că Beijingul va 'reeduca' populația din Taiwan după reunificare

Deplasarea a declanşat o controversă, întrucât Taiwanul a fost sub presiune din cauza exerciţiilor militare a Beijingului, în replică la vizita la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi.

Preşedinta Tsai Ing-wen şi-a declarat nemulţumirea pentru vizita delegaţiei KMT. "În acest moment, Kuomintang a insistat să meargă în China, dezamăgindu-i pe oameni. Felul în care acţionează trimite un mesaj greşit comunităţii internaţionale", a declarat ea miercuri după-amiază, la o reuniune a Partidului Democrat Progresist (DPP).

KMT a menţinut în mod tradiţional o relaţie mai strânsă cu guvernul chinez decât formaţiunea DPP la putere, care are înclinaţii mai pronunţate spre independenţă, notează DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.