Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principalul rival al lui Erdogan, pe poziții radical diferite: Hamas este o organizație teroristă, a comis acte de terorism (VIDEO)

cumhuriyet.com.tr
Ekrem Imamoglu

Primarul Istanbulului, Ekrem Imamoglu, un rival al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, numește Hamas un grup terorist și spune că Turcia este "profund întristată" de masacrul din 7 octombrie, într-un interviu acordat CNN.

"Orice structură organizată care desfășoară acte teroriste și ucide oameni în masă este considerată de noi o organizație teroristă", spune el.

Imamoglu adaugă că crime similare li se întâmplă și palestinienilor și face apel la Israel să pună capăt războiului împotriva Hamas.

Poziție radical diferită față de Erdogan

Victoria lui Imamoglu în alegerile municipale din martie a marcat cea mai mare înfrângere pentru Erdogan și Partidul său AKP în cele peste două decenii de când se află la putere și ar putea semnala o schimbare în peisajul politic divizat al țării.

Guvernul turc condus de Erdogan susține în mod deschis Hamas, denunță Israelul pentru ofensiva sa în Fâșia Gaza și a cerut o încetare imediată a focului.

Anul trecut, liderul turc a comparat tacticile premierului Benjamin Netanyahu cu cele ale liderului nazist Adolf Hitler și a numit Israelul "stat terorist" din cauza ofensivei sale împotriva Hamas în Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.