Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prins într-un SCANDAL DE CORUPȚIE, Airbus anunță că e gata să dea 4 MILIARDE de dolari ca să scape de acuzații

airbus 318

Producătorul de aeronave european Airbus va plăti 4 miliarde de dolari pentru închiderea unor acuzații de corupție din partea autorităților americane, britanice și franceze, scăpând de un nor negru care plutea de ceva ani deasupra celui mai mare producător de avioane din lume, potrivit Reuters.

Anunțând înțelegerea, procurorul francez de pe sectorul financiar, Jean-Francois Bohnert, a declarat că firma a acceptat, de asemenea, trei ani de „monitorizare ușoară a conformității” de către agenția anticorupție a Franței, potrivit Mediafax.ro,

Acordurile simultane din Marea Britanie, Franța și Statele Unite înseamnă că producătorul de aeronave european a evitat urmărirea penală, deși nu este încă clar dacă persoane individuale vor trebui să se confrunte cu acuzații.

Vezi si: Ministrul Ion Ștefan: M-am pus la dispoziția DNA. Renunț la imunitate .

„Prin acordul de astăzi, ajutăm Airbus să întoarcă pagina definitiv” asupra practicilor corupte din trecut, a declarat procurorul francez Jean-Francois Bohnert, adăugând că grupul ar putea acum „să privească cu seninătate asupra viitorului său economic”.

Ca parte a înțelegerii, Airbus a ajuns la un acord de soluționare a acuzațiilor de corupție cu Franța pentru 2,08 miliarde de euro, a declarat procurorul financiar francez.

Producător de avioane va plăti, de asemenea, o amendă de 525,65 milioane de euro către Departamentul de Justiție al SUA și 983,97 milioane de euro către pentru oficiul de fraudă a Marii Britanii, a mai spus procurorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.