Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţesa Charlotte, a patra în ordinea succesiunii la tronul britanic, este botezată duminică

Charlotte

Prinţesa Charlotte, a patra în ordinea succesiunii la tronul britanic, urmează să fie botezată duminică de arhiepiscopul de Cantorbury, Justin Welby, în cadrul unei ceremonii private la biserica St Mary Magdalene din Sandringham, în Norfolk, unde se află una din reşedinţele tatălui său, prinţul William al Marii Britanii. 

Pentru prima dată, prinţul William, soţia sa Catherine, prinţul George, care va împlini doi ani la 22 iulie, şi micuţa lui surioară ar urma să apară în public împreună, scrie AFP. Aceasta va fi a doua apariţie publică a Charlottei, după ce a fost prezentată în faţa presei internaţionale în ziua în care s-a născut, la 2 mai, în faţa spitalului St Mary din Londra. 

Regina, în vârstă de 89 de ani, şi soţul său, prinţul Philip, de 94 de ani, străbunicii Charlottei, vor fi prezenţi la această ceremonie privată, ca şi bunicul patern, prinţul Charles, şi soţia sa, Camilla. Printre invitaţi figurează şi bunicii din partea mamei, Carole şi Michael Middleton, precum şi fratele şi sora lui Kate, Pippa şi James. 

Prinţul Harry, unchiul Charlottei, nu va fi prezent, fiind deja plecat într-o călătorie de trei luni în Africa, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Naşii micii prinţese, care vor fi după toate probabilităţile prieteni apropiaţi ai lui Kate şi William, vor fi numiţi înaintea ceremoniei, prezidată de Justin Welby, şeful Bisericii Anglicane, şi programată să înceapă la ora 15.30 GMT (16.30 ora locală). Ei vor asista la botez în biserica St Mary Magdalene construită în sec al XVI-lea. Potrivit BBC, prinţesa va fi botezată cu apă din râul Iordan. 

Pentru botezul lui George, părinţii săi au ales şapte naşi, majoritatea prieteni vechi, aminteşte France Presse. 

Serviciul religios va fi privat, dar ducele şi ducesa de Cambridge au anunţat că "vor fi fericiţi să ureze bun venit admiratorilor (monarhiei) în curtea bisericii" pentru a sărbători botezul fiicei lor. Poliţia din Norfolk se aşteaptă la o prezenţă masivă a publicului. 

Fotograful de modă Mario Testino, care a fost fotograful preferat al prinţesei Diana şi a imortalizat logodna prinţului William cu Kate Middleton, a fost ales pentru a imortaliza momentul. 

Mama prinţului William, Diana, a fost şi ea botezată în biserica St Mary Magdalene din Sandringham la 30 august 1961. De asemenea, aici familia regală petrece Crăciunul în fiecare an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.