Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul Andrew al Marii Britanii a ajuns la o înţelegere cu Virginia Giuffre, cea care l-a acuzat de agresiuni sexuale

mirror.co.uk
printul andrew

Prinţul Andrew al Marii Britanii a încheiat un acord amiabil cu Virginia Giuffre, o americancă ce l-a acuzat că a agresat-o sexual în 2001 şi care l-a dat în judecată în New York, au indicat marţi avocaţii reclamantei într-un document judiciar, potrivit Reuters şi AFP.

Înţelegerea, care prevede plata unei sume ce nu a fost dezvăluită, a fost prezentată ca parte din documentaţia juridică depusă la un tribunal federal din Manhattan, unde Giuffre l-a dat în judecată pe cel de-al doilea fiu al reginei Elisabeta a II-a în august anul trecut.

Acordul îl scuteşte pe prinţul Andrew de la o potenţială serie jenantă de dezvăluiri şi acuzaţii în lunile de dinaintea şi din timpul procesului, preconizat să înceapă în a doua parte a anului în curs, precizează Reuters.

Andrew, în vârstă de 61 de ani, a negat acuzaţiile formulate de Giuffre, potrivit cărora ar fi forţat-o să întreţină relaţii sexuale în urmă cu peste două decenii, la o reşedinţă londoneză a fostei asociate a lui Epstein, Ghislaine Maxwell, şi ar fi abuzat-o la două proprietăţi ale lui Epstein. Giuffre, în vârstă de 38 de ani, a fost una dintre cele mai vocale acuzatoare ale lui Epstein şi Maxwell, potrivit Agerpres.ro.

Avocaţii lui Giuffre şi ai lui Andrew au precizat că prinţul intenţionează să facă o donaţie substanţială către organizaţia de caritate patronată de Giuffre, care susţine drepturile victimelor violenţelor sexuale.

Prinţul ''nu a avut niciodată intenţia de a-i face rău doamnei Giuffre şi recunoaşte că aceasta a suferit atât ca victimă a abuzului, cât şi în urma atacurilor publice nedrepte'', se mai precizează în documentul judiciar.

''Prinţul Andrew regretă asocierea sa cu Epstein şi salută curajul doamnei Giuffre şi a altor supravieţuitori care şi-au susţinut cauza proprie, precum şi a altora'', se mai spune în document. ''Se angajează să-şi demonstreze regretul pentru asocierea cu Epstein susţinând lupta împotriva prejudiciilor provocate de traficul sexual şi prin sprijinirea victimelor''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.