Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul Charles şi soţia lui vor participa la Summitul Commonwealth în numele reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

bbc.com
Prințul Charles, Camilla

Prinţul Charles şi soţia lui, Camilla, ducesă de Cornwall, vor participa în Rwanda la Summitul şefilor de stat şi de guvern din Commonwealth (CHOGM) în numele reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, informează DPA.

CHOGM se va desfăşura la Kigali în săptămâna care începe pe 20 iunie, după ce reuniunile din 2020 şi din 2021 au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19.

Prinţul Charles a spus că este mai important ca niciodată ca ţările din Commonwealth să se unească cu ocazia acestui summit pentru a susţine redresarea economică după pandemie şi că el şi soţia lui, Camilla, sunt încântaţi să participe la eveniment, potrivit Agerpres.ro.

Biroul de presă de la Palatul Buckingham a făcut acest anunţ în ziua în care moştenitorul tronului britanic se pregăteşte să o reprezinte pe regina Elisabeta a II-a la o ceremonie programată luni în onoarea acestei organizaţii.

Suverana Marii Britanii, în vârstă de 95 de ani, şi-a anulat participarea la evenimentul de luni, care va avea loc la Westminster Abbey din Londra, o decizie care ar avea la bază, conform presei britanice, mai mult starea de confort fizic a reginei decât o anumită boală a acesteia.

Regina, care s-a vindecat recent de COVID-19, a renunţat la vizitele sale în străinătate în urmă cu câţiva ani şi l-a desemnat pe prinţul Charles în calitate de Şef al Commonwealth-ului, atunci când va deveni rege, atunci când suverana a găzduit ediţia din 2018 a CHOGM la Londra.

Ultima oară când prinţul Charles a reprezentat-o pe regina Elisabeta a II-a s-a întâmplat în 2013 în Sri Lanka, o decizie care a fost interpretată drept o pregătire a prinţului de Wales în vederea preluării viitorul său rol de monarh.

CHOGM din Kigali, Rwanda, va reuni liderii celor 54 de naţiuni din Commonwealth. Reuniunea este organizată de obicei pentru a discuta o serie de chestiuni importante pentru Commonwealth şi lumea întreagă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.