Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite încearcă să oprească escaladarea conflictului din Israel

Middle East Eyes
prinţul moştenitor Mohammed bin Salman

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, i-a comunicat preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas că lucrează pentru a preveni extinderea conflictului după atacul surpriză al Hamas asupra Israelului, a informat presa de stat saudită marţi, transmite AFP, citat de Agerpres.

Prinţul moştenitor i-a mai spus preşedintelui Autorităţi Naţionale Palestiniene că regatul din Golf a continuat să "susţină poporul palestinian pentru ca acesta să îşi poată exercita drepturile legitime la o viaţă decentă, să îşi realizeze speranţele şi aspiraţiile şi să ajungă la o pace dreaptă şi durabilă", a informat agenţia de presă oficială saudită.

Confruntat cu atacuri terestre, aeriene şi maritime fără precedent ale grupării islamiste palestiniene, care au făcut 800 de morţi pe partea israeliană, Israelul a lansat o serie de lovituri asupra Fâşiei Gaza, care a produs 687 de victime.

Spirala violenţei a fost declanşată în mijlocul unei încercări de normalizare a relaţiilor dintre Israel şi Arabia Saudită, susţinute de Statele Unite, dar acum compromisă, conform analiştilor.

Negocierile dintre aceşti doi cei mai vechi aliaţi ai Statelor Unite în Orientul Mijlociu, care împărtăşesc îngrijorarea faţă de dezvoltarea programului nuclear de către Iran, urmau să aibă loc în săptămânile următoare.

Cu toate acestea, prinţul Mohammed a declarat luna trecută pentru Fox News că problema palestiniană este "foarte importantă" pentru Arabia Saudită."Trebuie să rezolvăm această problemă. Trebuie să le facem viaţa mai uşoară palestinienilor", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.