Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman îşi începe la Cairo un turneu regional

Egypt Today
Mohammed bin salman Abdel Fattah el sissi

Prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman (MBS) a început luni seară o vizită de două zile în Egipt, la începutul unui turneu regional care îl va purta ulterior în Iordania şi Turcia, transmite AFP preluat de agerpres.

Mohammed bin Salman se va întâlni cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi, marele său aliat regional, cu care va discuta despre "afaceri politice regionale şi internaţionale", a declarat Bassam Radi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui al-Sisi.

În cadrul turneului regional al prinţului saudit,"mai multe acorduri urmează să fie semnate", în special în domeniul energiei, a declarat sâmbătă pentru AFP un oficial saudit.

Mohammed bin Salman urmează să facă miercuri prima sa vizită în Turcia după asasinarea la Istanbul a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în octombrie 2018, caz care a răcit legăturile dintre cele două puteri regionale rivale.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a vizitat Arabia Saudită la sfârşitul lunii aprilie, unde s-a întâlnit cu prinţul moştenitor MBS, după care a făcut o scurtă oprire la Mecca pentru Ramadan.

Turneul regional al prinţului saudit are loc, de asemenea, cu trei săptămâni înaintea vizitei preşedintelui american Joe Biden în Arabia Saudită, care ar urma să marcheze reabilitarea internaţională a prinţului după izolarea de care a avut parte în urma asasinarii lui Jamal Khashoggi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.