Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul William al Marii Britanii va efectua o vizită în Emiratele Arabe Unite

evz.ro
printul william

Prinţul William, nepot al reginei britanice Elisabeta a II-a, va efectua o vizită în Emiratele Arabe Unite în luna februarie, a anunţat vineri biroul de presă de la Palatul Kensington, în contextul în care Marea Britanie doreşte să îşi consolideze relaţiile cu acest stat din regiunea Golfului Persic, informează Reuters.

Prinţul William, duce de Cambridge, va vizita oraşul Dubai pe 10 februarie, data la care Emiratele Arabe Unite sărbătoresc 50 de ani de la înfiinţare şi care coincide, totodată, cu Ziua Marii Britanii la Expo 2020 Dubai.

"Legătura dintre Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite este profundă şi puternică, iar vizita prinţului William va evidenţia şi va dezvolta aceste legături, întrucât el va avea şansa să poarte discuţii cu tineri din această ţară, lideri din guvern şi reprezentanţi dedicaţi ai unor organizaţii de conservare", a precizat biroul de presă de la Palatul Kensington într-un comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Marea Britanie s-a orientat spre ţările din regiunea Golfului Persic pentru a încheia acorduri comerciale în cadrul strategiei sale post-Brexit, concepută pentru a crea noi legături cu diverse state ale lumii.

În septembrie, Emiratele Arabe Unite, o ţară bogată în petrol, a anunţat că va investi 10 miliarde de lire sterline în programe britanice din domenii precum energii nepoluante, infrastructură, tehnologie şi ştiinţe, extinzând astfel "parteneriatul suveran de investiţii" pe care l-a încheiat cu Guvernul Marii Britanii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.