Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prinţul William şi Kate Middleton au fost criticaţi pentru un turneu realizat în Scoţia şi Ţara Galilor, în plină pandemie de COVID-19

Printul William Kate

Prinţul William şi soţia lui, Kate, au fost criticaţi din cauza unui turneu pe durata căruia au călătorit cu trenul spre Scoţia şi Ţara Galilor, într-o perioadă în care Marea Britanie este grav afectată de cel de-al doilea val al pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Guvernele locale au oferit cuplului princiar o primire rezervată, iar ministrul galez al Sănătăţii, Vaughan Gething, a afirmat marţi că ar fi preferat ca "nimeni să nu facă vizite care nu sunt necesare", scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Premierul îl va alege președintele României din propunerile făcute de PNL. Am o poziție extrem de importantă în PNL’

"Vizita lor nu trebuie să servească drept scuză pentru ca oamenii să spună că nu înţeleg ce li se cere să facă", a avertizat acelaşi ministru galez într-un interviu acordat postului BBC.

Deplasările între diferitele naţiuni aflate în componenţa Marii Britanii fac obiectul unor restricţii pentru a evita creşterea numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în această ţară, care a raportat cel mai mare bilanţ al victimelor din Europa: peste 61.000 de decese cauzate de maladia COVID-19.

Ducele şi ducesa de Cambridge au început luni o călătorie cu trenul regal, rezervat familiei regale britanice, printr-o deplasare în Scoţia, unde s-au întâlnit cu echipe de paramedici din Newbridge, un oraş aflat în apropiere de Edinburgh.

Cu ocazia periplului lor de trei zile prin ţară, ducii de Cambridge vor să parcurgă peste 2.000 de kilometri, întâlnindu-se cu angajaţii din sectorul medical aflaţi în prima linie a luptei împotriva pandemiei şi cu localnicii din zonele vizitate.

Citește și: Date de ultimă oră! PMP rămâne sub pragul electoral .

Prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon a lăsat să se înţeleagă că prinţul William şi soţia lui au întreprins acest voiaj în pofida restricţiilor de deplasare între Anglia şi Scoţia, care rămân interzise cu câteva excepţii, ce vizează în special motive profesionale.

"Guvernul scoţian a fost înştiinţat în legătură cu intenţia lor de a veni aici şi noi ne-am asigurat că restricţiile adoptate în Scoţia sunt cunoscute, pentru ca acest aspect să fie luat în calcul în decizia lor şi în pregătirea acestei vizite", a declarat luni Nicola Sturgeon.

Turneul prinţului William, care ocupă locul al doilea în ordinea de succesiune la tron, şi al soţiei sale a fost întâmpinat însă favorabil de către Guvernul britanic.

"Prim-ministrul este încântat să vadă primirea călduroasă de care au avut parte ducele şi ducesa de Cambridge în timpul călătoriei lor cu trenul, extrem de importantă pentru Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor", a declarat purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson. "Turneul va ridica moralul acelor persoane aflate în prima linie de luptă şi care au făcut atât de multe lucruri bune în timpul pandemiei", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.