Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prioritate în Guvern, pe final de an, via ambasadă: DESCHIDEREA de abatoare KOSHER în România

chesnoiu

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a avut o întrevedere cu David Saranga, ambasadorul statului Israel la Bucureşti, cu care a discutat despre intensificarea colaborării dintre România şi Israel în domeniul irigaţiilor şi al combaterii deşertificării, precum şi despre simplificarea procedurii de acreditare a unor abatoare kosher, pentru a creşte accesul pe piaţa din Israel a cărnii şi produselor agroalimentare provenite din fermele româneşti, scrie News.ro.

”Ministrul Adrian Chesnoiu a avut luni, 27 decembrie 2021, o întrevedere cu E.S. David Saranga, ambasadorul statului Israel. Dialogul celor doi oficiali a fost centrat pe intensificarea colaborării dintre România şi Israel în domeniul irigaţiilor şi al combaterii deşertificării, sectoare în care Statul Israel are o vastă experienţă”, a informat Ministerul Agriculturii.

Ministrul Adrian Chesnoiu şi-a exprimat deschiderea pentru o colaborare în acest domeniu între specialiştii din cele două state, subliniind că sunt necesare lucrări de modernizare atât la nivelul infrastructurii de îmbunătăţiri funciare existente, cât şi pentru extinderea sistemului de irigaţii pe noi suprafeţe agricole.

”Creşterea suprafeţelor irigate, în paralel cu investiţiile pentru combaterea deşertificării, reprezintă o prioritate a mandatului meu. Am alocat fondurile necesare, în bugetul pentru anul 2022, pentru accelerarea investiţiilor în infrastructura de irigaţii, precum şi în sistemul antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor, obiective esenţiale pentru creşterea producţiei agricole”, a afirmat ministrul Agriculturii. Ambasadorul David Saranga şi-a manifestat disponibilitatea ca, în perioada următoare, să aibă loc schimburi de experienţă şi bune practici la nivel de experţi, prin organizarea unor seminarii on-line şi vizite de lucru în Israel şi în România. Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a vizat simplificarea procedurii de acreditare a unor abatoare kosher, pentru a creşte accesul pe piaţa din Israel a cărnii şi produselor agroalimentare provenite din fermele româneşti.

„Pentru mine este important să reducem deficitul balanţei comerciale cu produse agroalimentare. România produce mai multă materie primă decât consumă şi consider că este necesară o strategie clară pentru procesare, astfel încât să exportăm mai multe produse finite, de calitate, şi mai puţină materie primă”, a declarat ministrul Chesnoiu.

Digitalizarea în sectorul agricol, colaborarea în cercetarea agricolă şi atenuarea efectelor schimbărilor climatice asupra agriculturii şi mediului rural au fost alte teme abordate în cadrul discuţiilor.

Din delegaţia israeliană au mai făcut parte ataşatul economic al Misiunii Statului Israel Bareket Knafo şi ofiţerul economic, Cristina Moraru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.