Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRIORITATE ZERO pentru Comisia Europeană, în pandemie: Comisii SPECIALE pentru integrarea migranților

Keystone / Martial Trezzini
migranti elvetia

Comisia Europeană (CE) lansează o consultare publică pentru integrarea și incluziunea socială a migranților și a persoanelor care provin din familii de migranți. Consultarea va avea loc până la 21 octombrie 2020.

CE anunță, lansarea, de asemenea, a unui apel la candidaturi pentru înființarea unui grup de experți proveniți din familii de migranți care să participe la elaborarea și punerea în aplicare a politicilor în materie de migrație, azil și integrare, conform Mediafax.

„Implicarea migranților, a solicitanților de azil și a refugiaților este esențială pentru ca politicile să devină mai eficiente și mai bine adaptate nevoilor de pe teren”, au spus oficialii europeni.

Vicepreședintele pentru promovarea modului de viață european, Margaritis Schinas, a declarat că este important ca persoanele care se stabilesc în Europa să aibă aceleași drepturi și aceleași obligații ca orice altă persoană.

„Accesul la asistență medicală, la locuințe, la educație și la locuri de muncă le permite să își valorifice pe deplin potențialul. Integrarea migranților este în interesul tuturor, promovează comunități puternice și armonioase și evită situațiile de izolare și de segregare. Prin această consultare publică și prin activitatea grupului de experți pe care îl înființăm, îi invităm pe cei mai afectați de politicile noastre să se implice în procesul de elaborare a acestora”, a arătat Schinas.

Comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a declarat, la rândul său că actual criză generată de coronavirus a demonstrat încă o dată că migranții și refugiații contribuie în mod esențial la societățile europene. ”Cu toate acestea, peste tot în Europa, mulți întâmpină în continuare dificultăți în găsirea unei locuințe sau a unui loc de muncă și dificultăți legate de accesul la educație sau la asistență medicală. Trebuie să ne intensificăm eforturile în materie de integrare la nivelul UE”, a spus Johansson.

Aceasta a invitat migranții, solicitanții de azil și refugiații să răspundă la consultare pentru a ajuta la conceperea de acțiuni viitoare de integrare care să le amelioreze viața.

Prin lansarea consultării publice și a grupului de experți, Comisia Europeană încearcă să adune informații de la o gamă largă de părți interesate, în special autorități naționale, regionale și locale, organizații ale societății civile, parteneri sociali și economici, întreprinderi, furnizori de educație și formare, mediul academic, organizați culturale și sportive, organizații de migranți și persoane fizice.

Rezultatele consultării vor contribui la elaborarea Planului de acțiune privind integrarea și incluziunea anunțat în programul de lucru al CE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.