Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prioritatea zero este revitalizarea proiectului Memorialul Râmnicu Sărat, spune Daniel Şandru, noul preşedinte al IICCMER

Daniel Sandru

Noul preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Daniel Şandru, are ca prioritate zero revitalizarea proiectului Memorialul Râmnicu Sărat, potrivit Agerpres.

Daniel Şandru a fost numit joi de premierul Nicolae Ciucă în calitate de preşedinte executiv al IICCMER.

"Dincolo de evaluarea instituţională pe care e firesc să o realizez la început de mandat, prioritatea zero este revitalizarea proiectului Memorialul Râmnicu Sărat, unul dintre cele mai dure centre ale represiunii comuniste, astfel încât să fie asigurate cele mai potrivite soluţii de valorificare muzeală. Programele educaţionale, prin organizarea de şcoli şi universităţi de vară, alături de reluarea Programului de burse doctorale, sunt alte priorităţi pentru IICCMER. Consider, de asemenea, că cercetarea trecutului recent, natura, scopul, efectele, dar şi memoria regimului comunist în exilul românesc, aducerea în faţa justiţiei şi a opiniei publice a responsabililor comunişti aflaţi în viaţă, ca o necesară reparaţie morală faţă de foştii deţinuţi politic şi faţă de toate victimele regimului comunist, trebuie să se înscrie în centrul preocupărilor acestei instituţii", a declarat noul preşedinte al IICCMER, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

***

Daniel Şandru este politolog, profesor universitar doctor la Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii "Petre Andrei" din Iaşi, instituţie în cadrul căreia a deţinut funcţia de preşedinte al senatului universitar şi pe cea de prorector. Licenţiat, ca şef de promoţie, al Facultăţii de Filosofie a Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi (1999) şi, ulterior, absolvent de Ştiinţe Politice (2001) în cadrul aceleiaşi instituţii, are un master în Filosofie Politică (2000), un doctorat magna cum laude în Filosofie (2008), susţinut de asemenea la Universitatea "Al.I. Cuza", şi a obţinut în 2019 un doctorat summa cum laude în Ştiinţe Politice la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.

Între august 2016 şi februarie 2017 a fost secretar de stat, coordonator al Departamentului Centenar din cadrul Cancelariei Prim-ministrului, iar în intervalul aprilie 2017-aprilie 2020 a coordonat Programul Centenar al Primăriei Municipiului Iaşi. În perioada martie 2021-ianuarie 2022 a fost director general interimar al Operei Naţionale Române din Iaşi. În 2016, în calitate de director al revistei de cultură contemporană Timpul (în intervalul 2014-2017), a fost decorat de către preşedintele României cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, categoria "Promovarea culturii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.