Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prioritățile propuse de CCIR, incluse în PNRR

CCIR
EUROCHAMBRES

Secretarul General al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Ovidiu Silaghi, a participat azi, 28 mai, la reuniunea Secretarilor Generali ai organizațiilor membre EUROCHAMBRES, eveniment care a avut pe ordinea de zi un schimb de opinii cu privire la planurile naționale de redresare și reziliență (PNRR) ale statelor membre.

EUROCHAMBRES reprezintă peste 20 milioane de întreprinderi în Europa (dintre care 98% care sunt IMM-uri) prin intermediul celor 45 de organizaţii naţionale membre si a celor 1700 de camere regionale si locale.

„Încă de la început, CCIR și-a exprimat dorința de a sprijini Guvernul Român, prin consultări, în schițarea principalelor priorități și sectoare de interes pentru comunitatea de afaceri, care să fie incluse în PNRR. În acest sens, la începutul lunii februarie 2021, CCIR a elaborat un document de poziție unde se regăsesc domeniile prioritare care, din perspectiva noastră, sunt importante pentru a fi incluse în PNNR, fie pentru reforme, fie pentru investiții. Sectoarele prioritare și domeniile identificate pentru reforme și investiții care au fost, în cele din urmă, incluse în planul național sunt cele referitoare la digitalizarea și reducerea birocrației în administrația publică, decarbonizarea transportului, modernizarea și extinderea infrastructurii feroviare,creșterea investițiilor în tehnologiile verzi și curate, precum și în cele mai poluante sectoare (transport, agricultură, construcții și industria prelucrătoare) pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”,  a declarat secretarul general al CCIR, dl. Ovidiu Silaghi.

CCIR este membră a EUROCHAMBRES începând cu anul 1993, având iniţial calitatea de membru afiliat, iar începând cu 2007, datorită aderării României la Uniunea Europeană, a obţinut calitatea de membru cu drepturi depline.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.