Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Priviți cum moare România - OPINIE

mediananny.com
lacrimi

De vineri până luni, iar ziua încă nu s-a terminat, am privit cum moare România! Desigur, nu doar eu, ci mulți dintre noi vedem asta zi de zi. Noi, cei care contăm mai puțin, noi cei care nu avem girofar la mașină sau șofer plătit. Dar, România moare și moare pe șosele.

Vineri, în județul prezidențial și al vicepremierului acestei țări, în Sibiu, 4 oameni au murit într-o clipită, într-un teribil accident. O femeie a fost decapitată, da, ați citit bine, într-un alt accident, pe prima autostradă a țării, spre Pitești.

Infernul a continuat duminică. Șapte dintre ai noștri, între care și 2 copii, s-au stins în Bacău. Alți 3 sunt în stare gravă, cu șanse minime. La Bihor, un tată și fiul său au murit tot în accident. Luni dimineața, în Olt, un copil și doi adulți au pierit tot pe șosele. Și numărul morților nu este doar acesta, din weekendul negru care a lovit țara.

Pentru acești morți nu se mai poate face nimic. Se putea face, însă. Dar, noi am preferat să ieșim în stradă pentru altele, nu pentru viață. Președintele a dat cu pumnul în masă pentru miliarde pentru armată, nu pentru ca să circulăm în siguranță pe șosele. Miliarde băgate în armament, palma bătută cu ”ciuma roșie”, în condițiile în care el însuși spunea că un război convențional, cu tancuri și avioane, nu mai este posibil.

România este liderul morților pe șosele în UE. În fiecare an, pierdem populația unui oraș mic doar în accidente rutiere. Dar, despre morți nu vorbește nimeni. Niciun politician nu a ieșit să spună că așa nu se mai poate. Niciun politician, după tragediile din ultimele zile, nu a venit să își exprime condoleanțele. Asta pentru că lor nu le pasă. Dacă le-ar fi păsat, nu aveam doar un acord trans-partinic pe înarmare, aveam și unul pe infrastructura rutieră sau pentru un program național pro-natalitate. Îi pasă cuiva că România moare?

P.S. Conform IGSU, în acest weekend au murit 24 de români în accidentele rutiere din țară. Vineri, 9 persoane în judeţele Argeş, Iaşi, Neamţ, Olt şi Sibiu – 5, sâmbătă 5 persoane în judeţele Braşov şi Covasna, duminică, 10 persoane în judeţele Bacău, Bihor şi Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.