Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pro România anunţă o toamnă fierbinte, pe modelul din 2009: Condiţie pentru alianţă cu ALDE

Facebook
tutuianu-adrian

Vicepreşedintele Pro România, Adrian Țuțuianu, a declarat, marți, că ALDE trebuie să decidă ieșirea de la Guvernare pentru a putea exista discuții despre o eventuală alianță cu Pro România. El a adăugat că dacă ALDE iese de la guvernare, vor fi create condițiile trecerii unei moțiuni de cenzură.

"Există o formală, nu o hotărâre. Nu există formal nici măcar gândit un proiect. ALDE a propus o alianță. Pro România s-a declarat un partid social-liberal, numai că lucrurile acestea nu pot fi realizate atât timp cât ALDE este la guvernare și Pro România este în opoziție. ALDE trebuie să își clarifice situația proprie, să decidă ieșirea de la guvernare apoi putem discuta de o eventuală alianță", a declarat Adrian Țuțuianu, marți, într-o conferință de presă susținută la Târgoviște, potrivit Mediafax.

Vicepreședintele Pro România a adăugat că dacă ALDE iese de la guvernare vor fi create condițiile trecerii unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Dăncilă.

"Eu cred că vom avea o toamnă fierbinte daca ALDE se retrage de la guvernare, vor fi create condițiile unei moțiuni de cenzură, se va repeta situația din anul 2009 când a trecut o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Boc. E posibil ca acest scenariu să se repete", a mai adăugat Țuțuianu.

Afirmațiile vicepreședintelui Pro România vin în contextul în care Viorica Dăncilă a anunțat, luni, după ședința CEx a social-democraților, că PSD a decis să continue alianța de guvernare cu ALDE. Aceasta a spus că Guvernul PSD-ALDE mai are proiecte de implementat.

Premierul a afirmat, totodată, că majoritatea colegilor din partid a decis că nu este oportună cooptarea formațiunii Pro România la guvernare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.