Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pro România atenționează asupra pericolului: UE reduce banii pentru agricultură!

arhiva personala
Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega (Pro România) a atras atenția printr-un comunicat de presă asupra consecințelor dramatice asupra fermierilor din cauză că UE va tăia din fondurile pentru agricultură.

”Pentru agricultură, ca de obicei, finanțarea s-a redus. În acest moment, din resursele CFM sunt alocate 38 de procente către Politica Agricolă Comună. Planul Comisiei este de a scădea cu 5% acest procent. La începutul anului 2018, Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European a cerut printr-un proiect de aviz ca bugetul alocat pentru PAC să fie cel puțin menținut la 38%. Organizațiile de lobby din domeniul agriculturii susțin această idee și chiar încurajează mărirea bugetului pentru a preîntâmpina volatilitatea pieței, schimbările climatice, pentru a proteja și a crea noi locuri de muncă și a facilita inovația”, arată europarlamentarul.

Rebega precizează că ”reducerea de 5% în domeniul agriculturii poate fi tragică. Avem într-adevăr nevoie de cercetare și inovare (s-a propus alocarea a 100 de miliarde) dar, mai întâi de toate, avem nevoie de o agricultură stabilă din punct de vedere financiar. Evident această reducere va afecta resursele destinate plăților directe către toți fermierii. Reducerea de 5% nu înseamnă doar moartea producătorilor, ci și riscuri și mai puțină mâncare!”. El precizează că toate organizațiile de interes din domeniul agriculturii în frunte cu Copa-Cogeca, ”condamnă scăderea propusă și susțin că un buget puternic este absolut necesar pentru o agricultură modernă și sustenabilă”.

Europarlamentarul român speră doar ”ca istoria din 2013 să nu se repete și noul Cadru Financiar Multianual să fie decis la timp pentru a nu împiedica restructurarea politicii agricole comune după 2020”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.