Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pro România: Guvernul liberal a răsturnat la Iași sacul cu promisiuni electorale de frica pierderii alegerilor locale!

sorin iacoban

Discutam acum câteva zile cu prietenul și partenerul meu politic, Victor Ponta, despre faptul că PRO România Iași este singura formațiune politică ce a denunțat public „binomul de Iași” PNL-PSD, această coabitare liberal-social-democrată care ține de 30 de ani de zile în stagnare regiunea Moldovei. Situația este evidentă din acest punct de vedere, pentru că, la funcția de  primar al Municipiului Iași avem un fost PSD-ist care candidează din partea PNL și un fost PNL-ist care participă la alegeri din partea PSD, susține Sorin Iacoban, președintele Pro România Iași și candidatul formațiunii la Primăria Iași într-un comunicat remis redacției.

”Recent am avut proba repetată a faptului că, pentru politicienii liberali aflați la guvernare, responsabilitatea demnităților în care sunt investiți pare a fi suspendată, timp de o lună de zile, cât durează campania electorală.

În fiecare săptămână din luna septembrie, câte un ministru sau lider liberal central a poposit la Iași pentru a anunța realizarea unor mari proiecte de investiții și a-i lăuda pe candidatul la Consiliul Județean sau pe actualul primar. Au făcut promisiuni fără nicio bază reală, au vehiculat proiecte imaginare și, oricum, au folosit abuziv, în scopuri electorale, resursele și infrastructura de care dispun în calitate de înalți demnitari ai statului român.

Au făcut totul pentru a distrage atenția de la solicitările publice legate de comunicarea unor puncte de vedere referitoare la plagiatul domnului ministru Costel Alexe, la defrișările efectuate și preconizate în pădurile din proximitatea Iașului, sau folosirea, exact în campania electorală, de către domnul primar Mihai Chirica, a resurselor financiare locale pentru acordarea retroactivă a burselor școlare.

Totul a culminat cu ziua de 20 septembrie 2020, când la Iași a avut loc un adevărat desant al Guvernului liberal, condus de premierul Ludovic Orban. Au vizitat un câmp pustiu, unde va fi construit cândva Spitalul Regional de Urgențe și au transmis ieșenilor niște promisiuni amăgitoare despre proiecte care se vor face în zonă. Nimic despre ce au făcut liberalii pentru Iași în ultima perioadă, de când sunt la guvernare.

Ulterior s-au deplasat în centru, unde se simt mai confortabil, iar discursul lor a părăsit zona precauției. Alexe și Chirica s-au întrecut în asigurări „de bine” pentru ieșeni, în timp ce premierul Orban a făcut un inventar nerealist de promisiuni referitoare, bineînțeles, doar la proiecte viitoare. Este necredibil, tocmai pentru că a anunțat sume de miliarde de euro care se vor rostogoli peste Iași și Moldova.

Analizând informațiile transmise de Ludovic Orban, rezultă că Spitalul Regional de Urgențe va fi realizat cu o întârziere nedefinită față de estimările inițiale, iar proiectele pentru autostrăzi în regiune sunt, de asemenea, doar într-un stadiu incipient față de ce se întâmplă în alte zone din sudul țării sau din Transilvania. Adică, niciun fel de realizare a guvernării liberale pe linia marilor proiecte atât de așteptate de ieșeni.

În niciun alt oraș nu a fost atât de mare disproporția între lipsa de dezvoltare a zonei și cifrele înaintate de premier. Acest lucru indică cu claritate obiectivul său de a-i induce în eroare pe ieșeni, ceea ce, dacă suntem cetățeni responsabili, ne jignește profund.

S-a văzut graba cu care liberalii au improvizat acest desant la Iași. De ce a fost nevoie de venirea premierului și a ministrului sănătății pentru a transmite ieșenilor aceleași povești pe care le tot aud de atâția ani?

Răspunsul este simplu. Discursurile liberale de la Iași au atins o zonă aproape de paroxism, întrucât sunt extrem de neliniștiți și îngrijorați. Sondajele arată o maturitate a cetățenilor Iașului, care nu mai acceptă non-combat-ul PNL cu PSD și nici nu mai sunt dispuși să tolereze minciunile acestora.

Ieșenii au devenit interesați și de ofertele electorale ale partidelor noi, care le reprezintă mai bine interesele, printre care și PRO România.

Cu respect pentru cetățenii demni și responsabili ai Iașului,

Sorin Avram Iacoban și echipa PRO România care candidează la Primăria și Consiliul Local Iași.”, a încheiat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.