Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRO România: 'Ministrul Muncii trebuie să își dea demisia urgent'

Pro Romania
Pro Romania sigla

Partidul PRO România susține că Guvernul umilește copiii cu dizabilități și familiile acestora pentru că a permis cu bună știință situația în care mulți dintre asistenții personali să fie concediați, după ce nu a alocat niciun ban în bugetul de anul acesta pentru plata acestor indemnizații.

Citeste si:  Aida Căruceru: 'Vă îndemn pe toți să votați pentru protejarea cetățenilor români și împotriva dublului standard!'

Bugetul pe anul 2019 nu alocă nicio sumă pentru plata drepturilor acestor părinți, ci doar promisiuni că aceste cheltuieli vor fi preluate de către administrația locală din bugetul local. Acolo unde se va putea, mai exact la primăriile de municipii, orașe și comune mari, lucrul acesta se va întâmpla, probabil, prin diminuarea sumelor alocate la capitolul investiții (lucru care oricum este în detrimentul comunității). Acolo unde nu se va putea face acest lucru, bugetul local colectat din taxele și impozitele locale nepermițând acest lucru, cu siguranță aceste cheltuieli sociale nu vor mai putea fi onorate. PSD nu mai este demult un partid de stânga, care să aibă grijă de persoanele vulnerabile. PRO România va veni cu un set de politici publice clare și coerente care să facă cu adevărat justiție socială și să vină în sprijinul acestei categorii sociale”, a declarat purtătorul de cuvânt al PRO România, Gabriela Podașcă.

Măsurile Guvernului au pus în pericol drepturile a 800.000 de persoane cu dizabilități, a celor 18.000 de persoane adulte instituționalizate și afectează în mod direct cele 3.000 de autorități publice locale responsabile cu asigurarea acestor drepturi. PRO România cere Guvernului să facă de urgență o rectificare bugetară a acestui buget al sărăciei și rușinii și să prevadă alocarea către primării a sumelor dedicate persoanelor vulnerabile. De asemenea, solicităm demisia de onoare a ministrului Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, pentru că și-a bătut joc de niște oameni și așa destul de greu încercați”, se arată într-un comunicat al partidului Pro România.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.