Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pro România s-a apucat de politică externă. Lider din partid, întâlnire cu președintele și premierul Libanului

arhiva personala
Laurentiu Rebega

Laurențiu Rebega, singurul europarlamentar al Pro România, a anunțat pe pagina sa de socializare că se află în vizită în Liban unde se va întâlni cu președintele și premierul Libanului. Rebega este observator la alegerile parlamentare din această țară.

”Programul nostru este deosebit de încărcat, pentru că situația politică a țării este foarte complexă. A înțelege Libanul presupune întâlniri și discuții cu cât mai multă lume – lideri politici, dar și cetățeni obișnuiți. Astăzi ne vom întâlni cu Dr. Chantal Sarkis, secretar general al Forțelor Libaneze, cu Dr. Salim Sayegh, vicepreședintele Partidului Kataeb, și vom face o vizită la cartierul general al Forțelor ONU în Liban (UNIFIL). Mâine, vineri, vom fi primiți de președintele Republicii, generalul Michel Aoun, și de președintele Consiliului de Miniștri, Saad Hariri, și vom avea o întâlnire cu Asociația Libaneză pentru Alegeri Democratice (LADE). Ulterior, urmează să fie confirmate mai multe întâlniri cu miniștri și cu lideri ai partidelor politice”, a anunțat Rebega pe facebook.

Rebega mai spune că, ”deși este o țară mică, Libanul joacă un rol esențial în politica Orientului Mijlociu și este un partener important al Uniunii Europene. Tragedia poporului libanez din timpul războiului civil (1975-1983) a lăsat urme care se văd și astăzi și care se vor vindeca greu. Nimic nu este mai sfâșietor ca războiul între frați! O țară odinioară numită „Elveția Orientului” s-a prăbușit, practic, în doar câteva luni. Pacea și înțelegerea dintre comunități s-au transformat în neîncredere și apoi în ură. Din păcate, un flux masiv de refugiați și, apoi, intervenția unor forțe militare străine au fost principalele cauze ale declanșării războiului civil. Aceste lucruri ar trebui să fie cunoscute și în Europa!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.