Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pro România s-ar 'lipi' de PNL în Banat: 'PSD va pierde cei mai mulţi primari pe care i-a avut de-a lungul istoriei'

pro romania

Un deputat Pro România profețește că niciodată PSD nu a pierdut atâția primari câți va pierde la alegerile locale și că este posibilă o alianță punctuală între formațiunea sa și PNL..

Deputatul de Timiş al Pro România, Adrian Pau, a declarat, joi, că vrea ca formaţiunea să câştige un loc de viceprimar la Timişoara şi unul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, la alegerile locale din acest an, dar candidaţii nu au fost încă stabiliţi.

"Nu am stabilit, încă, unde va fi locul fiecăruia dintre noi, cine va candida la CJ şi la Primăria Timişoara, dar vă spun cu certitudine că îmi doresc foarte tare ca Pro România să aibă cel puţin un viceprimar pe Timişoara şi un vicepreşedinte la CJ Timiş. Poate fi posibilă şi o alianţă cu PNL. Încă nu am discutat", a afirmat Adrian Pau, într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că, după schimbarea recentă a conducerii PSD Timiş, ar fi de aşteptat ca stânga din Timişoara să se revigoreze şi să facă un scor bun la alegerile administrative din vară.

"Stânga, în Timişoara, ar trebui să se revigoreze, pentru că are exact echipa pe care a avut-o Sorin Grindeanu, cu vreo două-trei absenţe. Are toate condiţiile. Cred că se va revigora, poate nu chiar unde am reuşit noi, sub conducerea lui Sorin Grindeanu, să câştigăm alegerile destul de detaşat, cu 37%. De obicei, cu aceiaşi oameni ar trebui să ai cam acelaşi rezultat sau să te apropii de acel rezultat", a menţionat Adrian Pau.

Pe de altă parte, deputatul Pro România nu a exclus ca PSD să obţină un număr mai mic de primari în urma alegerilor de anul acesta, punctând că, în 2016, social-democraţii au avut cei mai mulţi edili de după 1990.

"Cred că PSD va pierde cei mai mulţi primari pe care i-a avut de-a lungul istoriei. Are şi de unde, pentru că niciodată nu au mai avut 55 de primari, dar acum cred că va pierde foarte mulţi dintre aceştia. Nu cred că PSD a pierdut vreodată atâţia primari câţi va pierde în aceste alegeri. Am convingerea că se vor îndrepta spre 20% (scor în alegerile locale n.r.). Depinde ce va face noul preşedinte al PSD Timiş şi cu ce vom putea face noi, probabil că ne vom putea îndrepta spre 30%. Dar el nu va beneficia de procentele noastre, pentru că noi vom fi de sine stătători în alegerile următoare şi vom candida singuri. Vom vedea dacă vom putea face faţă, ne vom încerca norocul", a detaliat deputatul.

Vezi si: Ludovic Orban îl contrazice pe Ludovic Orban? Deciziile CCR 1.557/2009 și 1.431/2010 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.