Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pro-rușii moldoveni anunță că Moldova e un `stat capturat`. Se pregătește o ofensivă în parlament pentru `revenirea la democrație`

Deschide.md
Igor Dodon

Pro-rușii moldoveni anunță că Moldova e un `stat capturat`. Se pregătește o ofensivă în parlament pentru `revenirea la democrație`

Fostul președinte Igor Dodon, cel care a ținut să anunțe găgăuzii la o întrunire electorală că „ai noștri sunt aproape”, subînțelegând trupele militare ruse, susține că istoria de succes a Republicii Moldova, care se bucură acum de o importantă susținere din partea statelor europene și a SUA, ar fi „o istorie de coșmar”. Liderul socialiștilor la fel ca și liderul partidului „Șor”, Ilan Șor, condamnat la 15 ani de detenție, susține că pe moment RM ar fi un stat capturat.

Secretarul executiv al socialiștilor a anunțat că au inițiat un proiect de hotărâre pe care îl vor înainta Parlamentului, în care constată „capturarea statului” de către președintele Maia Sandu și PAS

„Acest proiect de hotărâre este deja pregătit de juriștii noștri, va fi propus fracțiunii pe care o formăm împreună cu comuniștii pentru a fi prezentat, înregistrat și supus dezbaterilor săptămâna viitoare în plenul Parlamentului”, a declarat Igor Dodon în cadrul unui briefing.

El a mai adăugat că tăcerea și laudele din partea partenerilor externi ar fi dus la transformarea guvernării PAS într-un partid „totalitarist” și că Maia Sandu ar fi luat calea „dictaturii”.

„Această istorie de succes a RM a devenit o istorie de coșmar”, a opinat Igor Dodon.

Precizăm că și fugarul Ilan Șor a declarat anterior, inclusiv după arestul deputatei Marina Tauber, că RM ar fi un stat capturat de actuala guvernare.

Igor Dodon nu a criticat războiul din Ucraina și rămâne unul din puținii susținători ai regimului dictatorial a lui Vladimir Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.