Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proaspăt UNS ministru al Economiei, Gheorghe Șimon face numiri controversate: A pus la conducerea Transelectrica o nevastă de primar PSD și un suspect de răpire

Inquam Photos / Octav Ganea
gheorghe simon

Noul ministru al economiei, Gheorghe Șimon își ia rolul în serios, fâcând schimbări la Directoratul Transelectrica, potrivit hotnews.ro. Și nu orice fel de schimbări.

Gheorghe Șimon a eliminat din funcții pe Constantin Văduva și Octavian Lohan, membri ai Transelectrica, cărora mandatul la directorat le-a expirat, dar decizia a fost aceea de a nu mai fi prelungit. În locul lor, noul ministru al ecomiei a pus indivizi care nu au nicio experiență în domeniul energiei: Cristian Tătaru, Dan Valeriu Ardelean și Andreea Georgiana Florea.

Florin Cristian Tătaru este un politician controversat din Maramureș de unde este și actualul ministru, fiind acuzat în trecut de răpirea unui inginer și amenințarea acestuia cu pușca. Împreună cu o altă persoană, l-au dus în pădure și i-au bagat țeava unei puști în gură.În prezent este director economic al Direcției Silvice Maramureș. Aceeași funcție a deținut-o și înainte de a fi ales deputat. A studiat la Academia de Studii Economice București.

Andreea Georgiana Florea este soția primarului sectorului 5, Daniel Florea. În condițiile în care soția sa lucra la ASF, acesta a câștigat în 2013 prin casa sa de avocatură peste 3 milioane de lei din contracte cu firme de asigurări. Dan Valeriu Ardelean (48 de ani), din Oradea, este consultant în proiecte de amenajări interioare. În prezent este director în cadrul SC DAV Project& Consulting SRL. A studiat la Universitatea de Vest, Timișoara.

Mandatele noilor membri ai Directoratului sunt provizorii, pe o perioadă de 4 luni , începand cu data 17 septembrie 2017, cu posibilitate de prelungire pentru încă două luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.