Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Problema de care bărbații nu trebuie să se rușineze

Radu Pop

Numeroase cupluri se confruntă cu o problemă care are un impact emoțional puternic asupra vieții lor. Este vorba despre infertilitate, care, deși răspândită, deseori nu este investigată amănunțit. În prezent, există metode de tratament care pot împlini visul cuplurilor care își doresc un bebeluș.

În majoritatea cazurilor, partenerele sunt cele care merg la medic atunci când sarcina întârzie să apară. Bărbații se pot confrunta însă și ei cu probleme de fertilitate, de aceea este important ca ambii parteneri se adreseze medicului, cât mai repede. Medicii recomandă ca partenerii să vină la o consultație de infertilitate atunci când sarcina nu apare după 12 luni de contact sexual neprotejat (sau 6 luni, dacă femeia are peste 35 de ani).

Infertilitatea masculină este diagnosticată la cabinetul de urologie, de către un medic cu competențe în andrologie. Deseori, infertilitatea poate fi consecința unor probleme de sănătate care nu se manifestă în alt mod. De aceea, consultația urologică este foarte importantă.

După discuția cu pacientul și examenul clinic, medicul recomandă anumite investigații care pot releva cauzele problemelor de fertilitate. Analizele de sânge, urină și secreții uretrale, investigațiile hormonale, ecografia testiculară și analiza lichidului seminal prin spermogramă și spermocultură pot duce la descoperirea unor afecțiuni care afectează capacitatea de a concepe un copil.

Bolile care afectează frecvent fertilitatea bărbaților sunt hidrocelul, varicocelul, ectopia testiculară, infecțiile cu transmitere sexuală și anumite boli moștenite. De asemenea, ejacularea retrogradă, tulburările hormonale, complicațiile provocate de oreion, dar și expunerea la medii toxice și obiceiurile nesănătoase, ca fumatul și consumul de alcool și droguri pot provoca infertilitate.

Medicul prescrie tratamentul adecvat, în funcție de rezultatele investigațiilor. Pentru unele boli, tratamentul poate fi medicamentos, iar pentru altele, ca varicocelul sau hidrocelul, este nevoie de operație. Medicul oferă și recomandări pentru un stil de viață sănătos, care are un impact pozitiv asupra fertilității.

Cuplurile care suspectează probleme de fertilitate se pot adresa Centrului FIV SANADOR, unde echipa medicală specializată în tratamentul infertilității utilizează metode moderne de diagnostic și tratament. Pacienții beneficiază de o gamă extinsă de investigații și dotări de top, iar medicii experimentați realizează tratamentele chirurgicale minim invazive când este posibil, prin chirurgie robotică sau laparoscopică. Atunci când sarcina nu poate apărea natural, Centrul FIV SANADOR pune la dispoziția cuplurilor proceduri complexe de fertilizare in vitro sau inseminare artificială, în funcție de recomandarea medicilor centrului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.