Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Problema refugiatilor ajunge pe masa ONU: Trebuie facut mai mult

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a anunţat vineri că o reuniune privind criza imigraţiei va avea loc la 30 septembrie, în contextul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, subliniind în acelaşi timp că ' trebuie făcut mai mult' pentru a rezolva această problemă.

Potrivit unui comunicat, preluat de AFP, Ban Ki-moon s-a declarat 'îngrozit şi întristat de moartea refugiaţilor şi imigranţilor', cu referire la cazurile recente legate de descoperirea a 71 de cadavre de imigranţi, probabil originari din Siria, într-un camion în Austria şi de naufragiul care a făcut cel puţin 76 de morţi în rândul imigranţilor care încercau să ajungă din Libia în Italia.

Conform aceluiaşi comunicat, Ban Ki-moon a lansat 'un apel către toate guvernele implicate (în criza imigraţiei) ca ele să ofere răspunsuri globale, să dezvolte canale legale şi sigure de migraţie şi să acţioneze cu compasiune şi respectându-şi obligaţiile internaţionale'.

'La examinarea solicitărilor de azil, statele nu trebuie să facă diferenţe pe bază de religie sau identitate şi nu pot forţa oamenii să se întoarcă în locurile din care au fugit dacă există riscuri evidente de persecuţie sau de atac'', a adăugat el.

'Este nu numai o chestiune de drept internaţional, ci este vorba şi de datoria noastră ca fiinţe umane', a insistat secretarul general al ONU.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.