Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PROBLEME? De ce nu participă președintele la reuniunea liderilor PPE?

PPE

Foarte curios ce se întâmplă la Bruxelles în aceste zile. Președintele Klaus Iohannis merge la importantul Consiliu European de la Bruxelles din 15/16 octombrie. În mod tradițional înainte de orice ședință a Consiliului European șefii de stat și de guvern din cele două mari tabere europene, popularii și socialiștii, se întâlnesc separat pentru a se coordona în deciziile pe care le vor lua mai târziu în ședința Consiliului European.

De când e președintele României președintele Klaus Iohannis a participat la toate aceste reuniuni ale PPE. În mod curios... de această dată președintele NU participă și la ora începerii reuniunii popularilor europeni, președintele și-a programat o reuniune de lucru cu europarlamentarii români.

”ora 15.30 (ora României), sediul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană – întâlnire cu europarlamentarii români”, scrie în programul oficial al președintelui.

Situația este cu atât mai ciudată cu cât reuniunea era de această dată extrem de importantă ținând cont de tema - MIGRAȚIA, care cu siguranță va duce la unele decizii cruciale în cadrul Consiliului European.

Situația i-a pus pe gânduri și pe unii europarlamentari care nici nu știu ce să facă - să participe la întâlnirea cu președintele sau să o refuze pentru a nu face anumite jocuri pe care nu le înțeleg:

”Astăzi m-a întrebat multă lume dacă particip mâine la întâlnirea președintelui Iohannis cu europarlamentarii români. Fiindcă la aceeași oră are loc Summitul șefilor de stat și de guvern ai Partidului Popular European, la care trebuie să particip ca purtător de cuvânt al PPE, nu voi putea fi prezent la această întâlnire.
Dacă nu ar fi avut loc în același timp cu Summitul PPE, sigur că aș fi participat.”, susține europarlamentarul Sigfried Mureșan, purtător de cuvânt al PPE pe pagina de Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.