Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme în curtea lui Boc. Se repetă scenariul de la București?

nicusor dan usr

Uniunea Salvaţi România  și-a propus  să marcheze toate orașele mari prin înființarea de filiale sau perfectarea de alianțe locale în perspectiva alegerilor parlamentare. După Iași și Brașov, a venit rândul Clujului.

La începutul lui septembrie va fi înființată filiala USR Cluj, după ce acum  aproape două săptămâni liderul Nicușor Dan a avut o întâlnire  cu mai mulți reprezentanți locali ai societății civile, susțin  surse din cadrul formațiunii. Alcatuită, pentru început, din 100 de oameni, organizația își propune să aibă proprii candidați la parlamentare.

La alegerile parlamentare, Nicuşor Dan şi-a propus un scor naţional de 10%, astfel încât formaţiunea pe care o conduce să aibă un cuvânt de spus în formarea guvernului viitor.  În acest sens, conducerea USR  a decis  ca în prima jumătate a lui septembrie să deschidă cel puţin 20 de filiale în judeţe, urmând ca, până la sfârşitul lui septembrie să fie constituite  filiale în toate județele din țară.

Potrivit preşedintelui Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, peste 5.000 de oameni au contactat formaţiunea în ultima perioadă, fiind selectaţi jumătate pentru a constitui grupuri de iniţiativă, care urmează să se transforme în filiale.

Spre deosebire de  alt partid mic, precum PRU, care s-a remarcat în ultima vreme prin atragerea de parlamentari traseiști și cu probleme în justiție, USR nu-și propune să fie un “partid – umbrelă” pentru aceștia. Mai mult, îi refuză din start pe cei care au făcut politică în marile partide, în schimb sunt primiţi oamenii care au înfiinţat mici partide ale societăţii civile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.