Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme în Moldova! Comuniștii nu vor semnarea acordului cu UE

ue moldova
Ei susţin că acest Acord nu ar fi în interesul Republicii Moldova. 'Acord, care încalcă grosolan neutralitatea constituţională a ţării şi transferă suveranitatea Moldovei care aparţine poporului unui oarecare Comitet de Asociere. Chiar şi graba cu care se încearcă semnarea Acordului de Asociere în condiţiile în care majoritatea regiunilor ţării, inclusiv Transnistria şi Găgăuzia, nu acceptă condiţiile impuse în document, simbolizează pierderea suveranităţii', se arată în scrisoare. Comuniștii îl acuză pe Președinte de uzurparea puterii de stat Comuniştii îi cer şefului statului ca în decurs de două săptămâni să vină ' cu o iniţiativă de a organiza un referendum naţional cu privire la semnarea acestui Acord'. În caz contrar, PCRM sugerează că Timofti ar încălca articolul 2 din Constituţie care prevede că 'uzurparea puterii de stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului'. Purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale Vlad Ţurcanu a declarat că 'PCRM are toate instrumentele necesare pentru a iniţia un referendum'. Reuniune comună a Guvernului R.Moldova şi CE, joi, la Bruxelles Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană se vor reuni joi la Bruxelles pentru a discuta despre agenda europeană a Republicii Moldova, pregătirile pentru semnarea Acordului de Asociere RM - UE şi a Acordului de Liber Schimb. Prim-ministrul Iurie Leancă şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso vor purta discuţii despre stadiul realizării reformelor şi eforturile Republicii Moldova pentru a-şi diversifica sursele energetice, potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chişinău.
Din delegaţia Republicii Moldova la Bruxelles fac parte ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Natalia Gherman, ministrul economiei, Valeriu Lazăr, ministrul justiţiei, Oleg Efrim, ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov, şi ministrul finanţelor, Anatol Arapu.
La reuniune vor participa comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, comisarul pentru extindere şi politica de vecinătate, Stefan Fule, comisarul european pentru comerţ, Karel De Gucht. Totodată, la discuţii vor lua parte Kristalina Georgieva, comisar european pentru cooperare internaţională, ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, Tonio Borg, comisar european pentru sănătate, precum şi Maria Damanaki, comisar european pentru afaceri maritime şi pescuit.
Întrunirea va fi urmată de o conferinţă de presă comună a premierului Iurie Leancă şi a preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.
Şedinţa comună are loc după ce, marţi, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a anunţat că Republica Moldova va semna Acordul de asociere la 27 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.