Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari în handbalul feminin românesc: Anunţul şefului Alexandru Dedu

minge handbal

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat luni că o probabilă neparticipare a echipei feminine CSM Ploiești în Cupa EHF va avea consecințe foarte grave, inclusiv amendă pentru FRH. Echipa CSM Ploiești este foarte aproape de desființare, jucătorii și antrenorii fiind neplătiți de peste patru luni după ce autoritățile locale au întrerupt finanțarea.

"Este o situație nelalocul ei la CSM Ploiești, echipă care urmează să participe în Cupa EHF. Probabila neparticipare va avea consecințe foarte grave, inclusiv o amendă pentru FRH din partea federației internaționale", a spus Alexandru Dedu. Acesta a menționat că, din punctul de vedere al Federației Române de Handbal, echipa CSM Ploiești este oficial înscrisă în Liga Națională, competiție care urmează să debuteze la sfârșitul săptămânii. "Oficial, CSM Ploiești este o echipă înscrisă în Liga Națională. Nu avem alte date, nu ni s-a transmis nimic din partea dânșilor. Așadar, echipa începe campionatul. Noi avem regulamente foarte clare, dacă nu se prezintă la primul meci, atunci clubul este amendat. În situația în care nu se prezintă nici la al doilea, atunci echipa este exclusă din campionat", a spus președintele.

Alexandru Dedu a adăugat că este foarte târziu pentru a înlocui CSM Ploiești cu o altă echipă în Liga Națională. "Nu se mai poate face nimic acum, este foarte târziu. Dacă CSM Ploiești nu se prezintă la meciuri atunci Liga Națională rămâne în 13 echipe. Nu ar fi prima oară", a mai afirmat Dedu. Rămas fără susținere financiară din partea Primăriei, Clubul Sportiv Municipal Ploiești și-a suspendat activitatea la 1 septembrie la toate secțiile. Neplătite de aproximativ patru luni, handbalistele și-au depus memorii pentru a deveni libere de contract, iar unele dintre ele și-au găsit alte cluburi. Echipa feminină de handbal se destramă, marți urmând ca primarul Adrian Dobre să ia o decizie privind deblocarea situației financiare.

Echipa de handbal feminin CSM Ploiești ar trebui să debuteze în ediția 2016-2017 a Cupei EHF la 10 septembrie, în Insulele Feroe, cu formația HC Neistin, în prima manșă a turului I preliminar al Cupei EHF. În Liga Națională, formația prahoveană are programat primul meci din nou sezon în 11 septembrie, pe teren propriu, cu HC Zalău, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.