Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari în Vâlcea: Vântul puternic a doborât copaci şi a luat acoperişuri, inclusiv pe cel al clădirii Casei de Cultură din Călimăneşti

socant

Mai multe localităţi din judeţul Vâlcea au fost afectate de viscol, vântul care a bătut cu putere doborând copaci şi smulgând mai multe acoperişuri, inclusiv o parte din acoperişul Casei de Cultură din Călimăneşti. Peste 1.300 de consumatori nu beneficiază, joi după-amiază, de alimentare cu energie electrică.

În localitatea Călimăneşti, judeţul Vâlcea, vântul puternic a doborât mai mulţi arbori în cursul zilei de joi, iar unii dintre aceştia au căzut pe reţeaua de alimentare cu electricitate, fapt care a dus la întreruperea iluminatului public în localitate, informează Prefectura Vâlcea.

Tot la Călimăneşti, rafalele de vânt au smuls acoperişurile a două anexe gospodăreşti, care au fost purtate până pe liniile electrice, afectând parţial reţeaua de joasă tensiune. Şi acoperişul Casei de Cultură din localitate a fost luat de vântul puternic, fiind smuls pe o suprafaţă de 25 de metri pătraţi.

Joi după-amiază, şapte localităţi din Vâlcea nu sunt alimentate cu energie electrică, fiind afectaţi în total 1.337 de consumatori. În localităţile Muereasca, Sălătrucel şi Vaideeni din cauza avariilor provocate la reţelele de distribuţie a energiei electrice cursurile au fost suspendate în trei şcoli şi cinci grădiniţe grădiniţe în care învaţă 475 de elevi şi 133 de preşcolari. Joi după-amiază, pompierii din Râmnicu Vâlcea au intervenit pentru aducerea în condiţii de siguranţă a unei ambarcaţiuni private care a fost luată de valuri în timp ce era ancorată pe râul Olt. Ambarcaţiunea, în care nu se aflau persoane, a fost dusă sub podul care face legătura între Oraşul Călimăneşti şi insula Ostrov, unde rămăsese blocată, iar pompierii au recuperat-o şi au adus-o la mal.

Tot joi după-amiază, DN 7D este blocat la kilometrul 31 , pe o distanţă de 360 de metri, în localitatea Perişani, în satul Poiana, întrucât din cauza vântului puternic care a troienit zăpada este imposibilă acţiunea utilajelor de deszăpezire, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.