Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari pentru Donald Trump: un oficial de culoare demisionează de la Casa Albă, în semn de protest

Tha New York Times
Donald Trump

O înaltă responsabilă de culoare din administraţia lui Donald Trump a demisionat joi în semn de protest faţă de răspunsul preşedintelui la mişcarea antirasistă fără precedent care zguduie SUA de la moartea lui George Floyd, conform media americane, citate de AFP.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 77: cu masca de la Dragnea la Ciolacu

"Comentariile şi acţiunile preşedintelui în legătură cu injustiţia rasială şi americanii de culoare contravin valorilor şi convingerilor mele", a precizat Mary Elizabeth Taylor, secretar adjunct pentru afaceri legislative în Departamentul de Stat, în scrisoarea sa de demisie adresată şefului diplomaţiei americane Mike Pompeo, obţinută de Washington Post.

În vârstă de 30 de ani, Mary Elizabeth Taylor este cea mai tânără persoană numită în acest post şi totodată prima femeie de culoare care îl ocupă.

Demisia sa pare să fie prima a unui înalt oficial administrativ în legătură cu tensiunile rasiale şi cu manifestaţiile care au loc în SUA de la moartea lui George Floyd, un afroamerican de 46 de ani, asfixiat de un poliţist alb în timpul arestării sale la sfârşitul lunii mai la Minneapolis.

De la acest incident, Donald Trump a fost extrem de criticat pentru că a permis dispersarea brutală a manifestanţilor antirasişti non-violenţi cu gaze lacrimogene în apropiere de Casa Albă şi a ameninţat să desfăşoare armata împotriva protestatarilor.

Preşedintele american a programat de asemenea un mare miting de campanie în ziua celebrării abolirii sclaviei, 'Juneteenth', la Tulsa, în Oklahoma, unde în 1921 a avut loc unul dintre cele mai sângeroase masacre rasiale din SUA.

Alegerea a fost percepută ca o provocare, forţându-l pe Donald Trump să amâne cu o zi această adunare electorală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.