Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari pentru Macron. Partidul Adunarea Naţională a depăşit în sondaje pentru prima dată formaţiunea La Republique En Marche

Metro
Emmanuel Macron Marine Le Pen

Partidul de extremă-dreapta Adunarea Naţională (RN) a depăşit pentru prima dată formaţiunea La Republique En Marche (LREM), apropiată de preşedintele Emmanuel Macron, în intenţiile de vot în perspectiva alegerilor europarlamentare din mai 2019, transmite duminică Reuters.

Vezi și: Se anunţă război total în CExN al PSD: 'Puciştii' au pregătit o strategie dură anti-Dragnea

Un sondaj Ifop arată că LREM ar obţine 19% din voturi (faţă de 20% în sondajul din luna august), în timp ce partidul Adunarea Naţională, condus de Marine Le Pen, ar fi votat de 21% dintre francezi, în creştere cu patru puncte procentuale faţă de sondajul similar realizat la finalul lunii august.

Dacă se iau în calcul partidul suveranist condus de Nicolas Dupont-Aignan şi formaţiunile politice ale lui Florian Philippot şi Francois Asselineau, foşti colaboratori ai liderei RN care susţin ieşirea Franţei din Uniunea Europeană, partidele de dreapta franceze ar obţine împreună 30% din voturi, faţă de 25% la sondajul din urmă cu două luni.

Citește și: LOVITURA de graţie pentru Liviu Dragnea: Toate secretele Tel Drum au ajuns în presă - 'Teleorman Leaks'

Sondajul mai relevă că Republicanii, partid condus de Laurent Wauquiez , ar fi votat de 13% din electoratul francez, comparativ cu 15% în luna august.

Ancheta sociologică a fost realizată pe un eşantion de 1.000 de cetăţeni francezi cu drept de vot, pe 30 şi 31 octombrie.

Într-un sondaj Odoxa-Dentsu realizat la jumătatea lunii septembrie, partidele lui Emmanuel Macron şi Marine Le Pen se aflau la egalitate, cu aproximativ 21% din intenţiile de vot, în timp ce pe poziţia a treia se plasau Republicanii, cu 14% din intenţiile de vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.