Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme mari pentru premierul pakistanez. Curtea Supremă a ordonat o anchetă minuţioasă

Brands Magazine
Nawaz Sharif

Curtea Supremă din Pakistan a ordonat joi ample investigaţii privind acuzaţiile de corupţie aduse de opoziţie premierului Nawaz Sharif, al cărui nume apare în documentele 'Panama Papers', afirmând că nu sunt suficiente dovezi pentru a ordona îndepărtarea acestuia din funcţie, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Tribunalul a lansat anul trecut o anchetă privind bunurile familiei Sharif din străinătate după ce politicieni ai opoziţiei au ameninţat cu proteste de stradă.

Până aici a fost! Marea Britanie ÎNCHIDE liberul acces înainte de 8 iunie

Opoziţia îl acuză pe Sharif că nu a explicat sursa banilor din companii offshore deţinute de copiii săi şi că a minţit parlamentul. Sharif şi familia sa au negat acuzaţiile aduse.

'Este necesară o anchetă aprofundată', a apreciat judecătorul Asif Saeed Khosa, anunţând această decizie luată joi după luni de investigaţii declanşate de publicarea anul trecut a unor documente care menţionau companii off-shore care ar fi deţinute de copiii premierului pakistanez.

Curtea a ordonat crearea în şapte zile a unei comisii de anchetă comune, care să includă în special reprezentanţi ai biroului anticorupţie şi ai serviciilor secrete militare şi care va trebui să finalizeze ancheta în decurs de 60 de zile.

Numai doi dintre cei cinci judecători l-au calificat pe Sharif drept 'necinstit' şi au cerut îndepărtarea sa din acest motiv.

Cazul, lansat de liderul opoziţiei Imran Khan, s-a aflat pe primele pagini de câteva luni în Pakistan, unde sunt prevăzute alegeri în 2018, când Sharif îşi va încheia cel de-al treilea mandat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.