Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru fostul şef al Spitalului Militar Iaşi! ANI a sesizat Parchetul

romaniatv.net
ani sigla

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul Judecătoriei Iaşi cu privire la posibila încălcare, de către Corneliu Botez, fost Comandant-manager în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Iacob Czihac” Iaşi, a dispoziţiilor legale privind regimul conflictelor de interese în materie penală, după ce, din poziţia de manager a avizat şi semnat documente vizând organizarea unui concurs pentru postul de medic primar, pe care tot el l-a câştigat.

PSD face bilanțul Guvernului Orban: 'Haosul s-a mutat la Palatul Victoria'

”În perioada exercitării funcţiei de conducere de comandant-manager a semnat documente privind scoaterea la concurs a postului de medic primar, specialitatea medicină internă, în cadrul aceluiaşi spital, precum şi acte privind organizarea şi desfăşurarea acestui concurs, la care a participat ulterior, fiind declarat admis. Astfel, persoana evaluată a obţinut un folos patrimonial, prin încasarea salariilor aferente deţinerii funcţiei de medic primar, specialitatea medicină internă”, precizează ANI.
Conform instituţiei, rezultă indicii privind săvârşirea de către Cprneliu Botez a infracţiunii de conflict de interese prevăzută de dispoziţiile art. 301 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal (în vigoare până la data de 27 iulie 2017), conform căruia „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. (2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative”.
ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în legătură cu acest caz.
Botez a condus Spitalul Militar Iaşi din 2010 până în februarie 2017. Presa locală a relatat despre averea sa, prezentată ca fiind ”fabuloasă”, dar şi despre conflictul său cu cel care i-a succedat în funcţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.