Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru gigantul Apple: Disponibilitatea noii serii de iPhone ar putea fi afectată

adevarul.ro
apple

Disponibilitatea noii serii de iPhone ar putea fi afectată de numărul redus de cipuri existente pentru gestionarea consumului de energie.

Surse anonime din rândul partenerilor Apple, citate de Bloomberg, spun că sunt probleme cu cipurile de care iPhone 12 are nevoie pentru gestionarea energiei şi că, din această cauză, ar putea fi probleme de disponibilitate pentru noile smartphone-uri ale companiei chiar în primul trimestru de după lansare.

De regulă, primul trimestru care urmează lansării noilor iPhone-uri este şi cel mai bun din punctul de vedere al vânzărilor, atunci fiind cea mai mare cerere. Dacă Apple nu dispune de suficiente unităţi pentru a satisface cererea, veniturile companiei ar putea fi afectate.

ALERTĂ Decizia Guvernului luată în miez de noapte: Carantină în mai multe zone ale țări începând de joi

Stocurile insuficiente de cipuri au două cauze: problemele pe care lanţul de aprovizionare le are din cauza pandemiei şi trecerea la 5G.

Conform principalului furnizor de cipuri pentru iPhone, Taiwan Semiconductor Manufacturing, un device cu 5G are nevoie de 30% - 40% mai multe cipuri decât unul cu 4G.

Aceleaşi surse spun, însă, că în cazul în care problemele de stocuri devin acute, Apple va beneficia de un tratament preferenţial şi va primi cipuri cu prioritate, în defavoarea altor producători.

Apple este în curs de lansare a ultimelor două modele din seria iPhone 12. Dacă iPhone 12 şi iPhone 12 Pro au intrat pe unele pieţe de luna trecută, iPhone 12 Mini şi iPhone 12 Pro Max vor fi disponibile pentru precomenzi începând de vineri, 6 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.