Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru Marine Le Pen: sondajele din Franța arată că Macron crește în preferințe

macron le pen

SAvansul președintelui francez Emmanuel Macron în sondajele privind intenție de vot în turul doi de scrutin a continuat să se mărească marți. Trei sondaje îl plasează la cel mai ridicat nivel de dinaintea primului tur. Alegerile vor avea loc duminică. Un sondaj Ipsos l-a plasat pe Macron obținând 56,5% din voturi, în creștere cu o jumătate de punct față de vineri și cu 3,5 puncte față de data de 8 aprilie, cu două zile înainte de primul tur de scrutin în care Macron și candidata de extremă dreapta Le Pen s-au calificat pentru turul al doilea, scrie Mediafax.

Citește și: Lovitură cu o săptămână înainte de alegeri: Marine Le Pen, vizată într-un raport OLAF; este acuzată că a deturnat sute de mii de euro

Un sondaj Opinionway l-a plasat pe Macron la 56%, în creștere cu două puncte față de vineri. Într-un sondaj Ifop, cota lui Macron în intențiile de vot a urcat la 55%, cu o jumătate de punct mai mult decât luni și cu trei puncte mai mult decât la 8 aprilie. Scorul mediu al lui Macron în cele trei sondaje a urcat la 55,83%, în creștere cu peste trei puncte față de media de la 8 aprilie. Emmanuel Macron a câștigat alegerile din 2017 cu 66,1% din voturi, tot împotriva lui Le Pen, dar cursa este acum mult mai strânsă. Macron a pierdut voturi din cauza criticilor privind gestionarea crizei COVID și a politicilor economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.