Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru restaurantele McDonald's din întreaga lume - O defecțiune a sistemului IT a blocat activitatea

smartradio.ro
mcdonald's mc

Lanțul de restaurate McDonald's a fost afectat vineri de o defecțiune de sistem care a închis restaurante și a perturbat comenzile online și prin aplicații în întreaga lume, inclusiv în Statele Unite, Australia, Japonia, Hong Kong și Marea Britanie.

În jurul orei 1 a.m. ET (ora 7 ora României), McDonald's "s-a confruntat cu o defecțiune a sistemului tehnologic global, care a fost rapid identificată și corectată", a declarat Brian Rice, directorul global de informații, într-o declarație postată pe site-ul companiei.

"Multe piețe sunt din nou online, iar restul sunt în curs de revenire", a spus el. "Această problemă nu a fost cauzată în mod direct de un eveniment de securitate cibernetică; mai degrabă, a fost cauzată de un furnizor terț în timpul unei schimbări de configurație".

Anterior, un casier de la un magazin McDonald's din New York a declarat pentru CNN că sistemul IT al magazinului a căzut în jurul orei 1.00 și a revenit în jurul orei 5.00.

Probleme în Asia și Europa

Între timp, McDonald's Japonia a declarat într-o postare pe X vineri: "Multe magazine din întreaga țară au suspendat temporar operațiunile".

În Marea Britanie, Maria Avram, care lucrează la un restaurant McDonald's din Londra, a declarat pentru CNN că a avut loc o întrerupere a sistemului între orele 6 și 7 dimineața, ora locală, iar personalul a fost nevoit să preia personal comenzile și să le spună colegilor din bucătărie ce să gătească.

Un purtător de cuvânt al McDonald's Australia a declarat pentru CNN că restaurantele sale din întreaga țară au fost afectate de întrerupere.

Probleme au fost semnalate și în Hong Kong și Taiwan.

McDonald's Hong Kong a precizat pe Facebook: "Din cauza unei defecțiuni a sistemului informatic, chioșcurile de comandă mobilă și de autocomandă nu funcționează. Vă rugăm să comandați direct la tejgheaua restaurantului". Aceste servicii au fost acum restabilite, a precizat ulterior.

Serviciul McDelivery al lanțului de fast-food din Taiwan a precizat pe site-ul său web: "Sistemul este în curs de întreținere, iar serviciile de comandă online și telefonică sunt suspendate temporar".

Radiodifuzorul taiwanez TVBS a citat McDonald's Taiwan care a declarat vineri că unele dintre restaurantele sale, precum și McDelivery, nu au putut efectua temporar tranzacții din cauza întreruperilor de internet. McDonald's și-a asigurat clienții că investighează situația și că face reparațiile necesare, a precizat TVBS.

Rețeaua globală McDonald's

McDonald's are peste 41.800 de magazine în întreaga lume, dintre care aproape 13.500 în Statele Unite, cea mai mare piață a sa.

Dintre celelalte țări despre care se știe că sunt afectate, Japonia are cel mai mare număr de restaurante McDonald's - aproape 3.000 - urmată de Marea Britanie, cu aproape 1.500 de magazine, și Australia, cu puțin peste 1.000.

Întreruperea se adaugă unui început de an șubred pentru McDonald's. În timpul ultimei prezentări a rezultatelor sale de luna trecută, compania a declarat că războiul din Orientul Mijlociu îi afectează afacerile și probabil că va continua să o facă. La fel ca și alte mărci americane, a fost afectată de boicoturi pe mai multe piețe din regiune.

Directorul general Christopher Kempczinski a declarat că McDonald's a înregistrat, de asemenea, un anumit impact negativ asupra vânzărilor în alte țări musulmane precum Malaezia și Indonezia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.