Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Probleme pentru Tudorel Toader: Uniunea Națională a Barourilor din România susţine protestele avocaţilor

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) anunţă că susține protestele inițiate de barouri, "față de  refuzul Ministerului Justiției de a da curs repetatelor solicitări ale avocaților în ceea ce privește eliminarea disfuncțiilor în cazul asistenței judiciare".

"Așa cum s-a precizat și în APELUL Comisiei Permanente a UNBR către Guvernul României și Ministerul Justiției, adoptat în ședința din 1.02.2019, susținem  solicitările formulate de numeroase barouri din cadrul UNBR privind asigurarea unei corecte remunerări a activității avocaților pentru serviciile avocațiale de asistență judiciară din oficiu și solicită găsirea unor soluții care să prevadă așezarea pe o bază echitabilă a cuantumului onorariilor avocaților care asigură asistență judiciară din oficiu.

Reiterăm, astăzi, acest APEL, în mod public, în speranța că Guvernul României va răspunde prin soluționarea problemelor care trenează de atâta vreme", precizează UNBR, într-un comunicat.

Anterior, ministrul Justiției, Tudorel Toader, le-a transmis, pe Facebook, avocaților care au anunțat că vor protesta luni că au primit banii care au fost alocați de către instanțele judecătorești.

CITEȘTE ȘI: De ce NU este recomandat să adaugi lapte sau zahăr în cafea

APEL

Spre știință

Guvernului României – Doamnei Prim-Ministru Vasilica Viorica DĂNCILĂ

Ministerului Justiției – Domnului Prof. Univ. Dr. Tudorel TOADER, Ministrul Justiției

Comisia Permanentă a Uniunii Naționale a Barourilor din România (U.N.B.R.), în ședința din 1.02.2019,

– în exercitarea atribuțiilor legale de organ executiv al Consiliului U.N.B.R., cu activitate permanentă și de legătură cu barourile;

– constatând că în pofida numeroaselor și repetatelor sesizări înaintate de organele profesiei de avocat, persistă disfuncționalitățile serviciului public al justiției în ceea ce privește asigurarea în mod real și efectiv a dreptului la apărare prin asigurarea contraprestațiilor datorate pentru activitățile de asistentă judiciară;

– apreciind că orice parteneriat în sensul celor prevăzute de art.38 din Legea nr.51/1995 își găsește fundamentul numai în prezența respectului reciproc;

– cunoscând că față de perpetuarea în timp fără o dorință reală de rezolvare a problemelor sesizate, un număr de barouri din România, prin intermediul unui comunicat, au protestat în legătură cu actuala stare de fapt,

a decis adoptarea prezentului APEL, prin care:

1. Declară că apreciază ca fiind legitime și susține solicitările formulate de numeroase barouri din cadrul Uniunii Naționale a Barourilor din România, privind asigurarea unei corecte remunerări a activității avocaților pentru serviciile avocațiale prestate în cauzele în care asistența judiciară este obligatorie, potrivit legii.

2. Solicită în numele tuturor barourilor membre U.N.B.R., găsirea unor soluții care să prevadă așezarea pe o bază echitabilă a cuantumului onorariilor cuvenite avocaților care asigură asistență judiciară din oficiu, așa cum am solicitat în mod constant și argumentat prin numeroase memorii transmise de U.N.B.R..

3. Asigură că demersurile organelor profesiei de avocat sunt în sensul asigurării unei funcționalități reale a serviciului public al justiției, care însă se poate realiza numai prin respectul reciproc manifestat în legătură cu aprecierea activității tuturor factorilor implicați în actul de justiție.

CITEȘTE ȘI: De ce FEMEILE trăiesc mai mult decât BĂRBAȚII?


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.