Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Avocaţii protestează în stradă. Tudorel Toader le dă replica: 'Unii au intrat în campanie'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Ministrul Justiției reacționează la criticile tot mai vehemente venite din zona avocaților și sugerează că aceștia sunt mânați de interese elecorale în contextul alegerilor din cadrul profesiei. Totodată, ministrul îi îndeamnă să își formuleze doleanțele oficial, indicând în acest sens memoriul UNBR din noiembrie.

CITEȘTE ȘI: De ce NU este recomandat să adaugi lapte sau zahăr în cafea

"simple precizări !

înțelegând faptul că se apropie alegerile la avocați,

înțelegând și faptul că unii au intrat în campanie,

postez din nou mesajul din 23 noiembrie 2018, cu precizarea faptului că avocații nu și-au precizat/reconsiderat poziția !

Memoriul Uniunii Naționale a Barourilor din România și Răspunsul Ministerului Justiției privind plata onorarilor datorate avocaților pentru serviciile profesionale prestate în vederea asigurării asistenței judiciare a persoanelor defavorizate și persoanelor vulnerabile în cadrul sistemului de ajutor public judiciar

Memoriul Uniunii Naționale a Barourilor din România poate fi descărcat aici si Răspunsul Ministerului Justiției poate fi descărcat aici", scrie Tudorel Toader pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: De ce FEMEILE trăiesc mai mult decât BĂRBAȚII?

Avocaţii bucureşteni, împreună cu prodecanul Baroului Bucureşti, Mihnea Stoica, se vor aduna luni, 11 februarie 2019, ora 13.00, pe scările Curţii de Apel Bucureşti, "pentru a trage un semnal de alarmă în lăgutără cu nivelul şi modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu".

Avocaţii vor purta banderole albe pe braţ, alăturându-se astfel colegilor din 14 barouri din ţară care au anunţat proteste începând cu aceeaşi dată, până la soluţionarea disfuncţionalităţilor din sistemul de asistenţă juridică. Protestul este etapizat astfel:

1. prezentarea avocaților în cauzele respective, purtând o banderolă albă pe braț in perioada 11.02.2019 – 24.02.2019;

2. asigurarea asistenței judiciare exclusiv în cauzele penale în care se discută măsurile preventive in perioada 25.02.2019 – 10.03.2019;

3. neasigurarea asistenței judiciare, la început câte 30 minute pe zi, timp de o săptămână, apoi pe termen nelimitat, până la identificarea și aplicarea soluțiilor la problemele de mai sus cu incepere din 11.03.2019.

Solicitările celor 14 barouri vizează:

1. Majorarea onorariilor cuvenite avocaților pentru prestarea serviciilor de asistență judiciară în materie penală, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistență judiciară și extrajudiciară, precum și pentru asigurarea serviciilor de asistență judiciară privind accesul internațional la justiție în materie civilă și cooperarea judiciară internațională în materie penală:

2. Reglementarea prin Protocol a onorariilor/remunerațiilor cuvenite curatorilor.

3. Eliminarea practicii judecătorilor ori procurorilor de cenzurare a acestor onorarii.

Protestul de luni este premergător întâlnirii programate cu membrii Comisiei pentru Cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii din Senatul României împreună cu Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României, la care vor participa şi reprezentanţi ai UNBR, Ministerului Justiţiei, Ministerului Finanţelor Publice, Parchetul General, CSM şi preşedinţii comisiilor de buget din cele două camere ale Parlamentului.

CITEȘTE ȘI: REGIM pentru 4 SĂPTĂMÂNI pentru tratarea DEZECHILIBRULUI HORMONAL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.