Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Problemele lăsate de City Insurance se duc dincolo de zona asigurărilor. Se anunță probleme serioase în continuare

City Insurance
city insurance

Mulţi dintre clienţii City Insurance vor rămâne fără garanţii pentru că nu vor găsi mijloace alternative de garantare, iar problema cauzată de falimentul City Insurance se duce dincolo de piaţa de asigurări, a spus Antonio Souvannasouck, managing partner al Asigest Broker.

„Situaţia este dificilă şi va fi dificilă în continuare. Dacă toată lumea la începutul crizei City Insurance a luat în calcul doar RCA-ul, totuşi la RCA există soluţii. La garanţii, mulţi dintre clienţii City Insurance vor rămâne fără garanţii. Mulţi dintre aceştia nu vor găsi mijloace alternative de garantare. Au început deja să se rezilieze contracte. Această problemă se duce dincolo de piaţa de asigurări şi nimeni nu s-a gândit. Mereu ne gândim la cumpărătorii de RCA, dar acolo sunt soluţii. La această problemă, mulţi dintre asiguraţi nu vor mai găsi soluţii“, a explicat Antonio Souvannasouck în cadrul Forumului Internaţional de Asigurări-Reasigurări (FIAR) 2022, conform ZF preluat de mediafax.

El a mai spus că flexibilitatea City Insurance pe zona asigurărilor de garanţii a venit pe o bază statistică în care rata de daună se află la circa 15%, una dintre cele mai bune rate de daună.

„City Insurance a fost flexibilă acestor riscuri, dar şi pe o bază, după părerea mea, statistică. Eu nu am auzit de vreo daună de garanţie neachitată de City Insurance aici sau în Italia, ştiu că rata daunei pe această linie este undeva la 15%, una dintre cele mai bune rate de daună. Nu ştiu de ce există această reticenţă din partea asigurătorilor în a acorda capacitate şi resurse în a subscrie acest risc pentru că este o linie de business care s-a dovedit până acum că este profitabilă“, este de părere Antonio Souvannasouck.

În acelaşi timp, Eugen Anicescu, country manager la Coface România, susţine că asigurările de garanţii sunt cel mai mare sector de asigurări corporate pe care îl are piaţa din România şi extrem de relevant în relaţia cu companiile.

„Sunt undeva la peste 30.000 de companii care furnizează statului şi cam acestea sunt companiile care au nevoie de sprijinul pieţei de asigurări. Dacă ne uităm la piaţă, asigurările de garanţii în asigurările de piaţă contează în proporţie de 4%. Dacă deduce subscrierile pe pieţele din Italia, rămâne probabil la 3%. Însă, dacă din asigurările de piaţă scădem liniile auto, Casco şi RCA, care sunt vreo 70%, de fapt asigurările de garanţii contează pentru 10% din subscrierile non-auto. Deja arată o altă poziţionare. Este a patra clasă după asigurările auto şi cele de incendiu“, explică Eugen Anicescu.

Totodată, Eugen Anicescu a mai adăugat că cea mai mare este zona de achiziţii publice, iar asigurările de garanţii au devenit principalul instrument prin care companiile care lucrează cu statul îşi garantează contractele.

„Dacă ne uităm şi încercăm să vedem şi de ce, putem să discutăm despre faptul că asigurările sunt mai rapide, au o logistică mai bună, dar realitatea este că asigurătorii au fost mai flexibili. Putem vedea acest lucru cu dublu sens. Flexibilitatea aceasta, care a fost de fapt a principalului jucător din piaţă de la momentul respectiv, care avea cea mai mare pondere, a fost şi o flexibilitate nesănătoasă până la un punct, dar trebuie să fim conştienţi că această flexbilitate de fapt a dus piaţa la dimensiunea pe care o are astăzi, la câteva zeci de milioane de euro de prime şi principalul instrument pentru companiile care lucrează cu statul“, susţine Eugen Anicescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.