Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Problemele principalului partid de guvernământ domină agenda politică a României

Mugur Cozmanciuc

 

Începutul sesiunii parlamentare s-a prefigurat a fi unul zgomotos, dovadă stând evenimentul politic ce s-a petrecut la finalul săptămânii trecute. Atunci am fost martorii unor episoade politice care au relevat anumite tensiuni în principalul partid de guvernământ, transmite deputatul PNL Mugur Cozmanciuc.

Problemele economico – sociale, de politică externă, pestei porcine sau cea de-a treia reuniune a Summitului „Iniţiativei celor Trei Mări”, deşi importante prin amploare şi semnificaţii, au trecut în plan secund. Nu asistăm pentru prima dată la astfel de evenimente, principalul partid de guvernământ arătându-ne în mai multe rânduri. de la alegerile parlamentare încoace. cum „luptele interne” sunt mai importante decât ceea ce contează pentru România ca actor politic internaţional şi membru al UE.

Desigur că „sănătatea politică” a României este importantă şi trebuie să ne intereseze, dar cred că mai importante sunt problemele ţării şi situaţia în care se găseşte. Altminteri, printr-o analiză reprospectivă, putem observa cum România se sufocă din cauza managementului defectuos pe care unele persoane, aflate la conducerea unor ministere sau a altor instituţii importante ale statului român, îl desfăşoară.

Reamintesc de crizele din domeniul sănătăţii, în mod special de epidemia de rujeolă unde numărul total de cazuri confirmate raportate până la data de 21.09.2018 este 15.352, din care 59 de decese, criza pestei porcine despre care am aflat că s-au primit informări de la instituţiile specializate ale statului către instituţiile competente încă de la 1 ianuarie 2016, probleme din domeniul infrastructurii rutiere şi feroviare, unde nu s-a progresat nimic.

Toate acestea, dar şi altele, sunt date uitării. Inflexiunea politică în care se găseşte guvernarea domină agenda politică a statului român. Distragerea atenţiei opiniei publice de la problemele care cu adevărat contează este o dovadă a minciunii care le este servită zilnic românilor. Politica internă, şi când spun politică internă mă refer la „politica de partid”, primează şi vine să amintească, parcă, de perioada dinainte de 1989 când „partidul era în tot şi în toate”. Făcând un arc peste timp, astăzi importantă nu este România, ci „unitatea partidului”.

În calitate de deputat ales de cetăţenii României, ca de altfel şi ceilalţii politicieni, cred că tensiunile şi problemele din partidele politice trebuie să fie subsecvente intereselor ţării. Modul cum actuala majoritate parlamentară a înţeles să-şi desfăşoare activitatea excede situaţia în care se află ţara. În an de mare sărbătoare nu s-a făcut nimic pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire. Din contră, profesionalismul este înlocuit de mediocritate care, de cele mai multe ori, este transferată în situaţii negative având în centrul lor cetăţeanul român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.