Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului: Trebuie să închidem procedurile de infringement lansate în urmă cu cinci ani împotriva României din cauza rețelelor de apă-canalizare

GAL
groapa canalizare lucrari

Ministrul Mediului, Tanczos Barna precizează că în urmă cu cinci ani Comisia Europeană a inițiat o procedură de infringement împotriva țării noastre deoarece rețelele de apă și canalizare nu sunt încă pe deplin dezvoltate: „Trebuie să încheiem acest proces cât mai curând posibil”.

„Nivelul de dezvoltare economică a unei societăți este demonstrată prin accesul la utilitățile de bază, în special accesul la rețeaua de apă potabilă și canalizare. România are deficiențe în acest domeniu, iar Comisia Europeană a inițiat o procedură de infringement în urmă cu 5 ani împotriva țării noastre deoarece rețelele de apă și canalizare nu sunt încă pe deplin dezvoltate. Deși Comisia a lansat proceduri împotriva altor 18 state membre ale UE pe lângă România, trebuie să încheiem acest proces cât mai curând posibil”, anunță pe Facebook Taczos Barna.

Ministrul Mediului precizează că, în prezent, în România există fizic 2.057 reţele de canalizare, din care 1.260 sunt funcţionale, la restul de 797 de sisteme fiind lucrări în diferite stadii de execuţie, iar în ceea ce priveşte situaţia dotării cu staţii de epurare a apelor uzate, au fost inventariate în total 831 staţii de epurare, din care 714 stații de epurare funcționale și 117 stații de epurare nefuncționale, care funcționează cu deficiențe sau la care nu este racordată populația.

„Azi discut cu primarii din zona Odorhei despre programul de guvernare, respectiv despre faptul că trebuie să găsim resursele necesare pentru a dezvolta comunitățile locale și pentru a asigura accesul la utilitățile de bază. Tocmai din acest motiv Ministerul Mediului va aloca suma de 1 miliard de euro din PNRR pentru construirea rețelelor de apă și canalizare, iar în POIM am alocat încă 318 milioane de euro pentru același scop. Acest demers este completat de programul , lansat recent de către Cseke Attila, ministrul dezvoltării. UDMR și-a propus în momentul în care a intrat la guvernare să aloce toate resursele necesare în vederea susținerii comunităților și astfel să dezvoltăm localitățile, să modernizăm infrastructura și să creștem nivelul de trai”, conchide Tanczos Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.