Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procedură de urgență în Parlament pentru cazul Oprea

Oprea2

Cazul fostului viceprim-ministru Gabriel Oprea, pentru care DNA a cerut luni, 25 ianuarie, încuviințarea începerii urmăririi penale, va intra miercuri, 27 ianuarie, în procedură de urgență în Parlament.

Concret, Biroul Permanent al Senatului se va reuni miercuri, la ora 11.00, pentru a stabili calendarul discuțiilor pe acest caz. Cererea trebuie mai întâi să fie discutată în Comisia Juridică și, după ce aceasta va da un aviz, care are caracter consultativ, ea urmează să fie supusă votului în plenul Senatului.

DNA va începe urmărirea penală pe numele lui Gabriel Oprea doar dacă în ședința Senatului, în care se va discuta cererea, numărul voturilor pentru va fi majoritar acordat de parlamentarii prezenți. În momentul actual, cei mai mulți senatori aparțin grupului PSD – UNPR.

Procurorul șef al DNA a transmis luni, 25 ianuarie, o solicitare de încuviințare a cererii de urmărire penală a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea pentru abuz în serviciu. În același document este implicat și procurorul general Tiberiu Nițu, care ar fi folosit fără drept coloana oficială, printr-un protocol ilegal încheiat cu Ministerul Afacerilor Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.