Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proceduri complexe de cardiologie intervențională pentru bolile inimii

Radu Pop
angiograf sanador

Bolile cardiovasculare sunt nu doar cele mai frecvente afecțiuni, ci și principala cauză de deces, în întreaga lume, dar și în România. În lipsa unui diagnostic corect pus la timp și a inițierii unui tratament corespunzător, pot apărea complicații severe. Caracteristic bolilor cardiovasculare este că pacientul este frecvent diagnosticat cu mai multe boli asociate, ceea ce crește riscul de apariție a unor evenimente nedorite, precum infarctul miocardic acut sau accidentul vascular cerebral. Una dintre asocierile întâlnite frecvent este cea dintre boala coronariană ischemică și afectarea valvelor inimii, o combinație care se poate complica și poate pune viața în pericol.

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, procedurile moderne minim invazive au început să fie tot mai des utilizate, în prezent fiind o alternativă eficientă la operațiile clasice, deschise. Cardiologia intervențională îmbină tehnicile de radiologie intervențională cu cardiologia pentru a diagnostica și trata modern, minim invaziv, unele dintre cele mai complexe afecțiuni ale inimii și ale vaselor mari de sânge.

Ateroscleroza coronariană, bolile valvelor inimii, boala arterială periferică și tulburările de ritm cardiac și de conducere sunt doar câteva dintre bolile ce pot fi gestionate cu succes cu ajutorul unor proceduri complexe de cardiologie intervențională. Multe dintre aceste proceduri, care pot fi abordate atât intervențională, cât și chirurgical, au devenit deja standard de îngrijire pentru o mare parte dintre pacienți. Abordul se realizează endovascular, prin introducerea unui cateter foarte subțire prin interiorul unor artere mari și direcționarea lor prin interiorul vasului până la inimă. Realizarea unor astfel de intervenții presupune adesea o colaborare foarte strânsă între cardiologul intervenționist și chirurgul cardiovascular, practic fiind vorba de existența unei „echipe a inimii”, pentru ca pacientul să beneficieze de abordarea multidisciplinară de care are nevoie.

Procedurile de cardiologie intervențională se realizează în condiții de maximă siguranță, cu multiple beneficii pentru pacient. Riscurile din timpul și de după intervenție sunt reduse, recuperarea de după procedură este foarte rapidă, iar pacientul își poate relua activitățile zilnice la scurt timp după intervenție. Un avantaj major este că astfel de proceduri sunt indicate chiar și la pacienți cu multiple boli asociate, care nu ar putea suporta o intervenție chirurgicală.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu boli cardiovasculare beneficiază de cele mai bune metode de diagnostic și tratament modern. Laboratorul de cateterism cardiac este singurul din România dotat cu două angiografe ultraperformante Philips Azurion 7, de ultimă generație, permițând desfășurarea tratamentului intervențional în cele mai bune condiții. Pentru siguranța deplină a pacienților, procedurile din Laboratorul de Angiografie de la SANADOR se desfășoară în atmosfera sterilă asigurată de sistemul modern de ventilație cu presiune pozitivă, care oferă avantaje multiple precum aspirația ionilor generați în timpul procedurilor și reducerea expunerii la radiații a medicului și a pacientului.

Află aici tot ce trebuie să știi despre cardiologia intervențională!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.