Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proces electoral reluat în secţia de votare din satul Urvind, BIhor, unde 13 cetăţeni au primit mai multe buletine de vot

Inquam Photos/ Octav Ganea
alegeri locale 2020 vot

Procesul electoral a fost reluat duminică dimineaţă în secţia de votare din satul Urvind, comuna Lugaşu de Jos, cei 13 cetăţeni care au votat fiind rechemaţi la urne, deoarece au primit mai multe buletine de vot, dintr-o eroare umană, potrivit Agerpres.

"A fost un incident la Lugaşu, care s-a şi remediat. S-au dat din greşeală Biroului mai multe buletine de vot, pentru două categorii de alegeri, dar s-a constatat asta destul de devreme când au votat doar 13 alegători. S-a desigilat urna, s-au anulat toate voturile şi s-a confirmat că s-au dat mai multe buletine de vot. Dar nu erau ştampilate toate, pur şi simplu erau ştampilate doar câte unul. A fost o eroare nevinovată, de fapt culpabilă, dar fără intenţie, a celor de la birou. Au fost chemaţi cei 13 alegători şi au votat din nou, practic s-a reînceput votarea", a declarat duminică, pentru AGERPRES, preşedintele BEJ Bihor, Radu Harja.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

Acesta a explicat faptul că este o problemă care vine de la tipografie.

"Pentru primar şi preşedintele CJ, buletinul de vot este sub forma unei singure file, patru pagini. Ele au venit mănunchi de câte patru buletine de vot. Aşa au venit de la tipar. Dintr-o eroare umană, au fost date câte două alegătorilor. Dar nu s-a pus ştampila de vot pe toate, culmea, alegătorii au fost corecţi. Dar ele au fost anulate toate, s-au resigilat urnele şi s-a refăcut procedura de votare fiindcă oamenii, cei 13, erau în preajmă. A fost anunţată şi Poliţia, se fac toate verificările", a precizat preşedintele BEJ Bihor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.