Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procesatorul de plăţi italian Nexi a ajuns la un acord de fuziune cu rivalul danez Nets, într-o tranzacţie de 7,8 miliarde de euro

de.reuters.com
nexi

Nexi, cel mai mare procesator de plăţi din Italia, a ajuns duminică la un acord de fuziune cu rivalul danez Nets, în cadrul unei operaţiuni evaluate la 7,8 miliarde de euro, care va fi realizată în întregime pe baza unui schimb de acţiuni, transmite Reuters.

Aceasta este a doua mare operaţiune pentru grupul italian, care la începutul lunii octombrie a ajuns la un acord de preluare a rivalului SIA pentru 4,6 miliarde de euro, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Medicul 'erou', doar un mit? Concluziile unul fost polițist criminalist de la Giulești și Colectiv: 'A încercat să mai dreagă busuiocul, căci se simțea vinovat'

Fuziunea cu Nets va permite "noului grup, prezent în 25 de ţări, să joace un rol de motor în digitalizarea din Europa şi va favoriza tranziţia spre digital şi plăţi electronice", afirmă directorul general de la Nexi, Paolo Bertoluzzo.

Conform termenilor acordului, acţionarii Nets vor primi 406,6 milioane de noi acţiuni Nexi, ceea ce înseamnă că vor controla 39% din entitatea combinată. Acţionarii actuali ai Nexi vor controla 61% din Nexi-Nets.

Nets este activă în 20 de ţări, în special din nordul, centrul şi estul Europei, precum Germania, Austria, Elveţia, Danemarca şi Polonia. Principalul său acţionar din 2017 este fondul american Hellman &Friedman.

Sectorul plăţilor a înregistrat în ultimii ani un val de fuziuni şi achiziţii. De exemplu, recentr grupul francez Worldline a preluat compatriotul Ingenico în cadrul unei operaţiuni în valoare de 7,8 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.